LZ

Na kratko o meni 🙂

Zaprite oči. Predstavljajte si, da ležite na plaži, ob morju. V senci vam je ravno prav toplo, da vas zvok šumečih valov in toplega vetra počasi uspava v lahek spanec. Obkroža vas le nekaj najbližjih oseb, s katerimi ste odpotovali na morje, v tople kraje. Vaše največje skrbi se vrtijo okoli kepice mrzlega sladoleda, rahlo opečene kože in konca napete knjige.

Kljub temu, da je moj najljubši letni čas poletje, obožujem božič. V božičnem času se tradicionalno zbere cela družina in skupaj preživimo božični večer. Božič mi ne predstavlja le daril, vendar preživljanje časa z družino in prostega časa s psičko, pasme Border Collie. Je zelo inteligentna in energična. Zna več kot 20 trikov in nas definitivno vse prekaša v teku na 100 metrov :). V času, ko študiram v Ljubljani, jo vidim le nekaj dni na mesec in jo zato izjemno pogrešam.

IKT tehnologija v mojem življenju in bodočem poklicu

IKT tehnologijo sem do sedaj uporabljala v veliki večini za komuniciranje s prijatelji in družino, surfanje po internetu, pregledu družabnih omrežij, nekaj malega tudi za pregled aktualnih novic. Zdi se mi najbolj uporabna za komunikacijo s prijatelji, saj je hitra in učinkovita, hkrati pa se zavedam, da je potrebno biti previden, kadar objavljaš.

Ker je moj bodoči poklic učiteljica, se mi na prvi pogled ne zdi, da bom veliko uporabljala IKT tehnologijo. Po nekaj ur predavanj, seminarjev in vaj, pa se je moje mnenje spremenilo, saj mi bo to znanje še kako prišlo prav. V času izobraževanja in poučevanja, bom morala in verjetno tudi želela kdaj še napisati in objaviti kakšen članek, za kar pa zdaj zaradi tega predmeta ne bom imela težav. Prav tako se mi zdi izjemno pomembna tema varnost na spletu. Mladi smo že tako zelo izpostavljeni moderni tehnologiji, otroci (predvsem mlajši, naši bodoči učenci), pa so praktično rojeni ob njej. Zelo pomembno se mi zdi obveščanje otrok o varnosti, saj se ti zelo malo zavedajo vseh nevarnosti, ki jim lahko preti na spletu. To znanje, ki si ga bom pridobila tu, si želim deliti naprej, na mlajše generacije.

Refleksija in samovrednotenje

Ta projektna naloga je naša prva naloga in zdi se mi zelo dobro zasnovana, saj se naučimo najbolj osnovnega objavljanja člankov in ob enem tudi nekaj osnovnih napotkov, ki jih je dobro vedeti, kot so licence, digitalni odtis, dodajanje linkov in fotografij. To znanje želim le še nadgraditi in izboljšati, saj mi bo prišlo prav v nadaljnji študijski poti in poklicni poti. Menim, da bi nalogo lahko opravila še bolje, saj je vedno še prostor za izboljšavo, na primer, da bi vse skupaj lahko napisala bolj povezano, a žal ne vidim takšne povezave med mano in IKT :). Kljub vsemu, sem se zanjo potrudila in si vzela čas, da sem jo spisala, a najdlje časa mi je vzelo urejanje članka, saj sem se prvič spopadla z takšno vrsto naloge in prvič videla to spletno stran. Pri projektu mi je bilo všeč, da smo uporabili svoje, avtorske slike, saj je poleg tega, da smo se tako naučili nekaj o avtorskih pravicah, to dalo naš osebni vtis na članek. Če bi tu dodala neko drugo sliko psa pasme Border Collie, ne bi bilo tako avtentično. Poleg tega pa mi je ta slika moje psičke zelo všeč in sem vesela, da jo lahko delim tudi z vami. V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj je napisano zelo splošno in dovoljuje dovolj manevrskega prostora za personaliziranje članka, glede na posameznika in je vsak lahko pustil nek svoj pečat. To je odlično sestavljena naloga za prvi (uvodni) projekt v še mnogo drugih podobnih projektov.

LZ

Border Collie by LZ is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost