Obožujem razglede

Ena izmed meni najlepših stvari, ki jih lahko doživim, so razgledi. Razgled na ljudi, travnike, rožice, živali, predvsem pa na naravo. Pa ne na kakršnokoli naravo, ampak razgled s hriba na dolino mi je še posebej ljub. Torej, obožujem razglede in zahajanje v hribe, še posebej v Sloveniji 🙂

Veliko svojega prostega časa preživim z naravo, vedno več pa tudi z uporabo IKT tehnologije, saj se družba tako razvija. Tehnologija mi služi predvsem za komunikacijo in ohranjanje stikov z ljudmi (družabna omrežja, kot so instagram, facebook, snapchat in viber). Ta omrežja imam dostopna tako preko telefona, kot tudi preko računalnika in tabličnega računalnika. Verjetno je vsem znana aplikacija tudi Zoom, ki sem jo uporabljala za šolanje na daljavo. Ker pa sem človek z nekoliko manj orientacije, pa zelo pogosto uporabljam tudi Google map, ki me s prikazom in glasnimi navodili skoraj vedno pripelje do pravega cilja.

Nekoč želim postati učiteljica in mislim, da bom z IKT tehnologijo morala ostati v dobrih odnosih. Njen pomemben pomen vidim v komunikaciji s starši, kajti v današnjem času gre vse preko e-pošte ali pa e-asistenta. Pomembno se mi zdi tudi, da oseba, ki opravlja poklic učitelja, uporablja tehnologijo z zdravo pametjo in ne prepričuje učencev v preveliko uporabo le te. Tehnologija (in moje izkušnje z njo) mi bo prišla prav tudi v primeru, da se ponovno zgodi kakšne vrste šolanje na daljavo.

REFLEKSIJA

V tem prvem projektu sem se (na)učila upravljati z Arnes spletom, ustvariti objavo, zaščititi avtorsko sliko z licenco in narediti povezavo, ki bralca odpelje za novo spletno mesto. Na splošno pa sem se podala v razmišljanje o moji nadaljnji poti in kako se bom še srečevala s tehnologijo. Če bi imela več časa, bi izboljšala naslov in preoblikovala povedi v lepše, saj nimam tako hitrih možganov, za izvirne ideje. Največ časa sem posvetila delu, kjer sem pisala o moji dosedanji uporabi IKT tehnologije, saj sem morala res razmišljati kaj uporabljam. Svoje delo ocenjujem kot zelo dobro opravljeno, saj vem da sem pri sebi naredila velik napredek, ker mi uporaba tehnologije na splošno ne gre najbolje od rok 🙂 Pridobljeno znanje bom lahko uporabila pri naslednjih projektnih nalogah v sklopu fakultete, seveda pa tudi na svoji poklicni poti, ko bom to še v praksi za res potrebovala. Pri projektu mi je bilo najljubše pisati o svojih interesih in o tem kar rada počnem, najmanj ljubo pa mi je bilo določanje licence. Spremenila bi to, da bi se tri glavne stvari, ki jih je potrebno napisati, med seboj malo bolj dopolnjevale oziroma nanašale druga na drugo, ker je potem lažje razmišljati in stvari med seboj povezovati.

Razgled na dolino by ajMar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost