Prva projektna naloga: Kreiram splet

Mačke

Mačke so odlične domače živali za ljudi, ki še niso pripravljeni za zahtevnejšo žival, kot je pes.

Maček by Fabo is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

PRVO SREČANJE Z IKT TEHNOLOGIJO

IKT je tema, s katero sem se srečal že precej zgodaj v svojem življenju. Svoj prvi telefon sem dobil v šestem razredu osnovne šole. Seveda sem ga takrat uporabljal predvsem za namene zabavanja, torej igrice. Te sem igral tudi na računalniku, toda na njem sem se tudi marsikaj naučil, naprimer srečal sem se z programoma Word in Powerpoint. Z njima sem si pomagal pri delanju predstavitev. Program Word sem se naučil uporabljati v šoli pri predmetu računalništvo, program Powerpoint pa sem se naučil sam doma. Več predstavitev kot sem naredil, bolje mi je šlo. Kasneje v gimnaziji sem se srečal še z excelom, vendar ga do danes še nisem uporabil.

UPORABA IKT TEHNOLOGIJE V UČITELJSKEM POKLICU

Ko bom učitelj, bom brez dvoma uporabljal IKT tehnologijo. Predvsem elektronske table. Na njih bom otrokom kazal slike, videe, interaktivne naloge bomo reševali, pisali itd. Menim, da je to modernizacijo potrebno izkoristiti v naš prid, ampak hkrati je treba biti pozoren na to, da otroci ne zanemarijo pisanja v zvezke in podobnih stvari.

SAMOVREDNOTENJE

Ob delu tega projekta sem se naučil precej novega. To znanje mi bo morda še kdaj prišlo prav. Projekt mi ni vzel preveč časa, ampak vseeno je bilo potrebno nekaj truda. Največ časa sem porabil pri sestavi objave, torej pri vstavljanju povezav, pri razmišljanju o temah. Težko se je bilo spomniti kako bi naslovil ta projekt, ker je bil izbor tako širok. Kdo ve, morda bom v svoji poklicni poti na neki točki pričel objavljati kakšne članke na temo učiteljstva ali pa kaj podobnega. Pri tem projektu mi je bila všeč svoboda, ki smo jo imeli pri delu. Vendar po drugi strani bi raje imel določeno temo, ker bi bilo tako malo lažje vedeti, kaj bom pisal.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost