Pes, človekov najboljši prijatelj

Ni boljše družbe od zvestega psa. Ta predstavlja tvojega brezpogojnega prijatelja in stalno oporo, ko to potrebuješ. Vedno bo ob tebi, četudi nisi vedno najbolj zabavna družba. Že od malih nog sem bila vedno obkrožena z živalmi, zato so mi izredno prirasle k srcu. Moj kuža me je naučil veliko. Naučil me je kako biti odgovorna in kako ceniti brezpogojno ljubezen, ki ti jo takšno bitje lahko da.

Moji prvi spomini v zvezi z mojo konkretno uporabo IKT tehnologije sežejo v 3. razred osnovne šole, ko sem dobila svoj prvi mobilni telefon. Takrat je služil predvsem temu, da sem obvestila starše, ko sem odhajala peš domov iz šole. Kasneje pa sem IKT tehnologijo uporabljala predvsem za ustvarjanje fotografij in videoposnetkov. Od nekdaj rada fotografiram, vendar nikoli nisem imela fotoaparata, zato je tega nadomestil mobilni telefon. Kasneje sem se IKT tehnologije posluževala predvsem v okviru šolskega dela, saj sem ne rada preživljala prosti čas za ekranom. Nekateri izmed pogosteje uporabljenih aplikacij in programov so bili in so še zdaj programi Microsoft Office. S prehodom iz osnovne v srednjo šolo sta se med pogosteje uporabljene aplikacije uvrstila Instagram in Snapchat, saj sem takrat spoznala največ novih ljudi, s katerimi sem tako najlažje komunicirala in ohranjala stike.

V mojem bodočem poklicu učiteljice ima IKT tehnologija po mojem mnenju pomembno vlogo. Ker danes obveščanje in komuniciranje s starši večinoma poteka prek spleta, je pomembno, da smo bodoči učitelji seznanjeni z uporabo različnih portalov za obveščanje. IKT tehnologija je lahko izjemno uporabna tudi pri samem pouku, saj lahko s pomočjo le-te učencem učno vsebino predstavimo na različne, morda bolj inovativne in njim zanimive načine. Znanje na tem področju nam pride prav tudi pri pripravi vseh gradiv za učence, kot so npr. učni listi ter preverjanja in ocenjevanja znanja. Menim, da je pomembno, da učencem učitelj predstavi IKT tehnologijo kot nekaj izjemno koristnega, a hkrati tudi opozori na vse nevarnosti, s katerimi se lahko učenci srečajo med uporabo. Kot bodoča učiteljica si želim, da bi se učenci znali zmerno in pametno posluževati IKT tehnologije in da ne bi zaradi te spregledali ljudi in odnosov pred svojimi očmi.

Pes, človekov najboljši prijatelj by Katja is licensed under CC BY-SA 4.0

Refleksija

V tem projektu sem se naučila kako ustvariti licenco in kako prispevek ustrezno opremiti z različnimi kategorijami in oznakami. Menim, da sem imela dovolj časa za pripravo svoje 1. spletne objave, ker pa vedno puščam prostor za izboljšave, bi še več časa namenila vsebini besedila. Največ časa sem namreč posvetila prav temu, saj sem hotela v ne predolgem zapisu zajeti čim več svojih misli. Glede na dan kriterij ocenjevanja bi svoje delo ocenila dobro, saj sem sledila navodilom in nisem izpuščala komponent, ki jih je bilo potrebno vključiti. Pridobljeno znanje mi bo prav prišlo že v času šolanja pri ustvarjanju in objavi mojih naslednjih prispevkov. Na moji bodoči poklicni poti pa me čaka veliko dela na podoben način, zato mi bo usvojeno znanje prišlo zelo prav. Pri projektu mi je bilo najljubše oblikovanje same objave in ustvarjanje licence, saj menim, da je ta zelo pomembna. Najmanj ljubo mi je bilo pisanje besedila, saj je lahko zamudno. V definiciji projekta ne bi ničesar spremenila, saj je po mojem mnenju odlično zasnovan. Navodila in kriteriji so bili podani jasno, zato je delo potekalo nemoteno, znanja pa sem pridobila veliko.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost