Sončni zahodi

Sončni zahod, razlog za srečo. Opazovanje sončnih zahodov vsakemu prinese dobro voljo, nasmeh na obraz in občutek brezskrbnosti.

UPORABA IKT TEHNOLOGIJE DO SEDAJ

Z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo sem se srečala že zelo zgodaj in jo uporabljam vsak dan. Ko sem še obiskovala vrtec, sem večinoma gledala televizijo, kot šolarka pa sem dobila svoj prvi mobilni telefon in televizijo zamenjala za računalnik, kjer sem si preko g-maila dopisovala s sošolkami. Računalnik mi je prišel prav tudi v šolske namene, npr. za izdelavo PowerPointov, ki so mi bili v pomoč pri govornih nastopih. Telefon mi je takrat večinoma služil tako kot računalnik, in sicer za dopisovanje s prijatelji in prijateljicami. Danes od vseh naprav največ uporabljam telefon, s katerim si dopisujem s sošolci, sošolkami, prijatelji in prijateljicami, prav mi pride tudi pri beleženju stvari, ki jih moram storiti ter za shranjevanje slik in videoposnetkov. V pogosto uporabo pride tudi računalnik, kateri mi olajša delo za šolske namene, ki bi na telefonu porabili več časa. Na njem večinoma izdelujem zapiske s pomočjo Word aplikacije.

POMEN IKT TEHNOLOGIJE V BODOČEM POKLICU

V bodočem poklicu učiteljice bom zagotovo vsakodnevno uporabljala IKT tehnologije. Za nižje razrede bi učno snov predstavljala s pomočjo PowerPointa, ki daje večini učencev motivacijo za sodelovanje, v višjih razredih bi pa uporabljala Word dokument. Uporabna bi bila tudi uporaba različnih spletišč, katera nudijo fotografije in videe, ki bi učencem popestrilo sam pouk.

SAMOREFLEKSIJA

Pri tem projektu, sem se naučila veliko novega. Ena izmed novosti v mojem znanju je označevanje slikovnega gradiva z ustrezno licenco. Če bi imela na voljo več časa, bi najverjetneje se bol posvetila temi in jo bolje razvila. Največ časa sem posvetila iskanju teme, čeprav celoten projekt mi ni vzel veliko časa. V učiteljskem poklicu bi svoja pridobljena znanja uporabila za ozaveščanje učencev o avtorskih pravicah slik ipd. Pri celotnem projektu sem najbolj zadovoljna z prostimi idejami, ki smo jih imeli ter z jasno podanimi navodili. Glede samega projekta ne bi spremenila nič, saj menim, da smo vsi na ta način pridobili želeno znanje.

Sončni zahod by buki is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost