Zasip

Nekje v Sloveniji, natančneje na Gorenjskem pri Bledu leži manjša vas imenovana Zasip. Zasip se ponaša s prečudovitimi, skritimi, naravnimi kotički. Nad vasjo se dviguje mogočen hrib Hom. Iz Homa vodi pot v Blejski vintgar, poleg tega pa se iz Homa razprostira tudi čudovit razgled čez celotno vas Zasip vse do okoliških krajev in Blejskega gradu. Zasip ima približno 1000 prebivalcev. V centru vasi se nahaja trgovina Mercator, gostilna Kurej in kulturni dom Zasip. Skupno prebivalcev je tudi turistično društvo Prgarija. Eno od nepoznanih dejstev Zasipa je tudi to, da ga je omenil tudi France Prešeren in sicer dejal je, da je Zasip, oltar Gorenjske. Več o vasi Zasip si lahko preberete tukaj.

Zasip by Mangotk is licensed under Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International

IKT DO SEDAJ

IKT tehnologija mi je do sedaj služila predvsem za komunikacijo s prijatelji in z družino preko raznih socialnih omrežij. Instagram in snapchat mi omogočata, da lažje in hitreje spremljam vsakdanje življenje bližnjih oseb. Poleg tega tehnologijo uporabljam tudi za branje novic, igranje spletnih iger, gledanje filmov ali serij, iskanje pomembnih informacij in poslušanje glasbe. Pri poslušanju glasbe pogosto uporabljam tudi bluetooth, da se s telefonom povežem na slušalke ali zvočnik. Poleg vsega naštetega sem IKT pogosto uporabljala tudi za šolske namene, pri učenju z raznimi spletnimi stranmi, izdelava predstavitev, zoom in podobno, vsekakor pa bi znanje IKT tehnologije prenesla tudi na svoje bodoče učence.

IKT V BODOČEM POKLICU

Kot bodoča učiteljica razrednega pouka menim, da je in da bo znanje uporabe IKT tehnologije prišel nadvse prav prihodnjim generacijam, zato tudi sama želim vključiti vsaj nekaj tehnologije v svoj bodoči poklic. Pri poučevanju se mi zdi zanimiva ideja interaktivna tabla, kjer učencem lažje predstaviš novo snov na zanimiv način in jih bolj učinkovito motiviraš, saj sami odraščajo v tehnološki dobi in jim je to bolj poznano. Kot učiteljica pa mi bo znanje uporabe IKT tehnologije prišlo prav pri komunikaciji s starši preko e-Asistenta in izdelavi učnega gradiva.

SAMOVREDNOTENJE

Sprva se mi je ta naloga zdela obsežna in težka zato sem jo vedno znova prelagala. Pojem IKT mi ni bil tako domač, zato mi je vzelo kar nekaj časa, da sem rešila nalogo. Vendar vse bližje sem bila koncu vse bolj mi je bil jasen namen naloge. Sedaj lahko ponosno rečem, da znam kreirati splet, da znam objaviti sliko s potrebno licenco in da znam smiselno oblikovati povezavo. Hkrati pa sem ob izdelavi te naloge poglobila svoje znanje o IKT tehnologiji in kritično razmislila o tem kako mi bo usvojeno znanje prav prišlo v bodočem poklicu.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost