Slikovno gradivo (rastrska in vektorska grafika)

Opis postopka

Pri obdelavi rastke grafike druge fotografije Pasti na internetu sem uporabila aplikacijo Photoscape X. Najprej sem sliko obrezala, da sem odstranila nepomembne elemente in je več pozornosti na osrednjem motivu slike.

Korak 1 by Nestle is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nato sem povečala kontrast, povečala nasičenost z barvo in jasnost, ter potemnila celotno sliko.

Korak 2 by Nestle is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Potem sem vstavila še okvirčke z besedilom in jih razporedila, sliko pa stisnila.

Korak 3 by Nestle is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Vektorska grafika nam omogoči, da manipuliramo (npr. povečujemo sliko), brez da bi vplivali na njeno kakovost. V aplikaciji Inkscape sem ustvarila vektorsko grafiko Varnost na spletu. Najprej sem s pomočjo funkcije za risanje ravnih črt in krivulj zrisala približno obliko predmetov, tako da sem določila kje bodo vozlišča, ki so jih povezovale ravne črte.

Prvi korak by Nestle is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nato sem uporabila funkcijo urejanja poti po vozliščih s katero sem premaknila vozlišča, ukrivila ravne črte in zmehčala krivulje, ki gredo skozi vozlišča, da se tam niso ostro lomile. Tako sem narisala računalnik, ravno črto za mizo in namizno svetilko. Ko sem imela oblike narisane in oblikovane, sem jim izbrala barvo polnila in nato določila v katerih plasteh bodo predmeti, da so bili ustrezni predmeti nad drugimi.

Drugi korak by Nestle is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Računalnik, svetilko in mizo sem združila s funkcijo za združevanje predmetov in se lotila risanja ključavnice. Spet sem uporabila funkcijo za risanje ravnih črt in krivulj in nato s funkcijo urejanja poti po vozliščih ukrivila črte in premaknila vozlišča.

Tretji korak by Nestle is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Tudi dele ključavnice sem zapolnila s polnilom in jih združila, nato pa celo ključavnico prenesla na zaslon računalnika in jo združila z njim, sliko pa izvozila v png formatu.

Četrti korak by Nestle is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost