Predstavitev v infografiki

Za tretjo projektno nalogo sem ustvarila infografiko v programu Canva. Izobraževalni plakat sem ustvarila na temo varnost na spletu. Predstavila sem pet priporočil, kako zaščititi zasebnost na spletu.

zaščita zasebnosti by babi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

zaščita zasebnosti pdf by babi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Postopek dela

postopek1 by babi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Najprej sem odprla program Canva. Izbrala sem si eno že narejeno infografiko, katero sem potem spremenila tako, kot je bilo meni všeč. Najprej sem spremenila barve štirikotnikov. Kliknila sem na obarvan kvadrat v zgornjem meniju, potem sem si na levi strani lahko izbrala barvo, ki mi je bila všeč.

postopek2 by babi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nato sem si izbrala ozadje. To sem naredila v levem mediju pod zavihkom ozadje. V iskalnik sem vpisala barvo, ki sem jo želela za ozadje ter poiskala tisto, ki mi je bilo všeč.

postopek3 by babi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V naslednjem koraku sem si izbrala slog in velikost pisave v zgornjem meniju, potem ko sem kliknila na besedilo. Slog pisave sem izbrala enak za vse napise, velikost pa je različna: naslov je večji kot ostala besedila.

postopek4 by babi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ko sem imela vsa priporočila napisana in urejena, sem poiskala še slike, da sem jih dodala na infografiko. Našla sem jih v levem meniju pod zavohkom elementi. Ko sem vpisala ključne besede, sem slike našla pod napisom grafike. Po enakem postopku sem našla tudi številke, s katerimi sem oštevilčila besedila.

postopek5 by babi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ko sem imela slike izbrane, sem jih razporedila po infografiki. Slikam sem nato še določila postavitev. V zgornjem meniju sem pod zavihkom položaj našla orodja, s katerimi sem lahko slike postavila v ospredje, ozadje in še kaj.

Refleksija

Pri tej projektni nalogi sem se naučila, kaj infografika je ter kako se jo naredi. Naučila sem se tudi, da je zelo pomemben izgled, da ljudi pritegne ter hkrati kaj nauči. Če bi imela več časa, bi poiskala še več grafik, katere bi lahko smiselno dodala v infografiko. Največ časa sem posvetila postavitvi ter izgledu infografike: kam naj postavim besedila, katero pisavo naj izberem, kam naj dodam silko … Pozorna sem bila namreč, da sem besedila pripela na sredino vsakega okenca. Zdi se mi, da sem infografiko naredilo dobro. Vstavila sem vse elemente, ki so bili zahtevani, tudi sam izgled grafike je ustrezen. Znanje infografike bom uporabila, ko bom hotela učencem predstaviti kaj še na drugačen način. Izgled infografike je namreč prijeten za oko in si bodo učenci morda kakšne stvari tako lažje ter hitreje zapomnili. Pri izdelavi infografike sem zelo uživala. Zelo rada namreč urejam stvari ter jih naredim estetske. Prav tako je program Canva zelo enostaven za uporabo. Hitro sem se znašla in našla prava orodja za urejanje. Manj ljubih stvari pri projektu nisem zaznala. V definiciji projektna ne bi spremenila ničesar, saj so se mi zdela navodila jasna ter praktična.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost