Iskanje slikovnih gradiv – interaktivni videoposnetek

Videoposnetek se osredotoča na iskanje slikovnih gradiv po različnih virih ter spretno navajanje virov slikovnih gradiv. Namen videoposnetka je spoznati učence z bogatimi spletnimi viri za iskanje slikovnih gradiv, jim predstaviti CC licence, na način, ki jim razumljiv ter jih navaditi na navajanje virov za slikovna gradiva. Cilj je, da učenec po uspešnem zaključku interaktivnega posnetka prepozna CC licence ter pozna vsaj dva spletna vira.

Iskanje slikovnih gradiv – interaktivni posnetek © 2023 by Tajda is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

Viri

Sam videoposnetek sem naredila s pomočjo spletnega orodja Canva, pri snemanju zvočnih datotek pa sem si pomagala s programom Audacity. Za snemanje zaslona in zvoka sem uporabila program ScreenRec. Videoposnetek sem nato pretvorila v interaktivni posnetek s h5p vtičnikom v Arnes spletu.

Refleksija in samovrednotenje

Kaj sem se novega naučila pri tem projektu?

Pri tem projektu sem se naučila, kako izdelati videoposnetek, kako urejati zvočne datoteke in jih združevati skupaj s predstavitvijo. Naučila sem se, kako izdelati interaktivni videoposnetek ter kako ga vdelati v objavo.

Če bi imela več časa, bi dodala, spremenila, izboljšala …

Če bi imela več časa, bi izboljšala sam koncept videoposnetka, saj je mogoče predolg in prenatrpan. Še enkrat bi posnela nekatere dele videoposnetka, saj zvok ni najboljši.

Kateremu delu si posvetila največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetila izdelavi predstavitve v Canvi ter snemanju in urejanje zvočnih datotek.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Kateri element kriterija je bil najtežji za realizacijo?

Mislim, da sem delo opravila dobro, saj sem se projektni nalogi zelo posvetila in mi je njena izvedba vzela, kar nekaj časa. Za realizacijo mi je bilo najtežje pretvoriti videoposnetek v interaktivni videoposnetek.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija in na svoji poklicni poti?

Pridobljeno znanje bom uporabila za ustvarjanje interaktivnih videoposnetkov za teme, kjer se mi bo zdela večpredstavnost pomembna.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Najljubše mi je bilo samo urejanje in izdelava predstavitve, najmanj pa mi je bilo všeč dodajanje interaktivnih nalog.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

V sami definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, želela pa bi si, da bi bila izdelava interaktivnega posnetka v h5p vtičniku uporabniku bolj prijazna.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost