Interaktivni videoposnetek – avtorske pravice

V videoposnetku so predstavljene osnove avtorskih pravic na malo drugačen način. Z njim sem želela predstaviti napake, ki se pogosto pojavljajo pri učencih in tudi pri odraslih, saj s(m)o slabo informirani o teh temah. Po ‘predstavitvi pogoste napake’, sem vsaki posebej dodala še razlago, zakaj to ni dovoljeno in kako se to da rešiti. Ciljna publika so torej vsi, ki se še niso srečali z avtorskimi pravicami in bi jih radi bolje spoznali ter se jih držali.

Da pa ne bom samo opisovala, kaj se dogaja v posnetku in zakaj sem ga ustvarila, vas povabim k ogledu/reševanju.

interaktivni videoposnetek by snezak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za ustvarjanje videoposnetka sem uporabila različne programe in pripomočke. Začela sem z idejo in iskanjem vsebine na spletu, nato spisala scenarij in ga posnela. Posnetke sem nato uvozila v Canvo, jih obdelala, dodala slike, ki sem jih zameglila. Sledila je objava videoposnetka v Arnes Videu in nato ustvarjanje interaktivnega videoposnetka na način, kot smo se ga učili na vajah.

Refleksija

V tem projektu sem se naučila res veliko novega; od urejanja videoposnetkov, objavljanja v Arnes Videu, do glavnega cilja: ustvarjanja interaktivnega videoposnetka. Če bi imela več časa, bi dodala kakšno vprašanje več, ali pa že obstoječe bolj premislila in jih zastavila na še bolj razumljiv način. Največ časa sem posvetila pripravi scenarija, saj mi je bilo v izziv združiti mojo temo Avtorske pravice in licence z interaktivnim videoposnetkom, tako, da bi bil ta kar najbolj kvaliteten in koristen, poleg tega pa zajel tudi čim več osnov. Moje delo se mi zdi primerno, saj sem upoštevala naloge, ki so bile zastavljene v kriteriju. Znanje, ki sem ga uporabila pri tej projektni nalogi se mi zdi še posebej uporabno za poučevanje na daljavo ali pa zgolj za popestritev učenja, saj združuje tako ogledovanje vsebine, kot tudi reševanje nalog. Pri projektu mi je bila najljubša izdelava interaktivnega videoposnetka, saj imaš res veliko izbire in si lahko precej kreativen. Najmanj sem uživala v rezanju in oblikovanju enega videoposnetka iz več videoposnetkov, zgolj zato, ker je delo precej enolično in zamudno. Pri definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj se mi vse kompetence, ki sem jih pridobila v času ustvarjanja, zdijo koristne.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost