INTERAKTIVNI VIDEPOSNETEK

Za začetek sem si izbrala temo, ki se glasi “Kako ustvariti varno geslo?” in nato sem ustvarila videoposnetek ustvarila oziroma ga sestavila v Canvi. Nato sem posnela še svoj glas v programu Vocaroo.

Kako ustvariti varno geslo by Valentina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Odločila sem se, da posnamem posnetek na temo, ki menim da je vsakomur koristna. Vedno več mladine uporablja internetna omrežja vedno več pa prihaja tudi do internetne zlorabe, zato je toliko bolj pomembno, da se zavedamo pomembnosti varnih gesel. V videoposnetku želim na čimbolj enostaven način prikazati oziroma povedati nekaj napotkov za izdelavo kvalitetnega, zanesljivega ter predvsem varnega gesla

Najprej sem morala ustvariti videoposnetek v Canvi, kjer sem uredila tudi zvočno podlago. Dodala sem različne slike, ki simbolizirajo povedano. Video sem naložila v Arnes video. Nato sem začela s postopkom interaktivnega videoposnetka, kjer sem ustvarila različne interaktivne naloge.

Refleksija

Naučila sem se marsikaj novega. Zopet sem postala še bolj kreativna. Z eno besedo naučila sem se izdelave interaktivnega videoposnetka. Če bi imela še več časa bi zagotovo vključila še kakšno aktivnost več ali mogoče povedala še kakšno pomembno informacijo, a mislim, da bistveni podatki so predstavljeni. Največ časa sem posvetila sami ideji. Največ časa mi je vzelo to, da sem si sestavila tekst ter z njim povezane interaktivne naloge. Tudi izdelava interaktivnih nalog mi je pobrala precej časa, ampak je bilo zabavno. Menim, da je moje delo estetsko primerno in sem z njim zadovoljna, prav tako pa tudi z povedanim ter z nalogami, ki so tekom posnetka. Takšne vrste posnetkov bi uporabljala pri pouku, ko bi zaključevala z nekim poglavjem ter nato bi preverila, koliko sem bila učinkovita in koliko sem naučila svoje učence. Zdi se mi, da je ta aktivnost zabavna za učence in bi v njej uživali, saj bi jim bila predstavljena kot nekakšna igra. Aktivnost bi bila različna od običajnih, kar pripomore k bolj zanimivemu in pestremu pouku. Nimam najljubšega dela, saj mi je bil vsak korak do izdelave posnetka zelo všeč. Vsak del posamezno je zahteval mojo ustvarjalnost in premišljenost. Najljubši del mi je bilo videti celoto, ki lepo teče in nosi sporočilo. Iskreno spreminjala nebi nič, saj sem s svojim posnetkom zelo zadovoljna.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost