Interaktivni videoposnetek: varnost na internetu

V tem projektu sem ustvarila videoposnetek, ki je namenjen ozaveščanju učencev, še posebej tistih v četrtih in petih razredih, o nevarnostih na spletu ter jim ponudila koristne nasvete za varno ravnanje.

Varnost na internetu by Potička is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Video posnetek sem izdelala s programom Canva in ga tam tudi opremila z zvokom. Vse potrebne vire za spremno besedilo sem našla na spletnih straneh: safe.si, varninainternetu.si in varniininternet.si.

Združila sem torej zvočni posnetek in predstavitev, ki je izpopolnjena z grafikami, fotografijami in videoposnetki. Posnetek sem naložila na Arnes Video in ga s pomočjo h5p orodja naredila interaktivnega. Na koncu sem dodala ustrezno licenco s programom Licence Chooser beta.

Refleksija

V projektu sem se naučila, kako ustvariti lasten videoposnetek ter ga nadgraditi v interaktivno obliko. Če bi imela več časa, bi se še bolj posvetila oblikovanju predstavitve in dodala več animacij. Največ časa sem posvetila ustvarjanju videoposnetka in vključevanju interaktivnih elementov, pa tudi samemu razmisleku o primerni in ustrezno zahtevni interakciji. Zelo sem zadovoljna s končnim rezultatom, saj sem sledila navodilom, upoštevala kriterije in naredila všečen izdelek.

Pridobljeno znanje bom lahko uporabljala tudi v prihodnosti, med študijem in pri svojem poklicu, ko bom lahko ustvarjala videoposnetke za učence. Mislim, da je interaktivni videoposnetek zelo učinkovit način učenja, saj omogoča samostojno delo in utrjevanje znanja skozi naloge. Ustvarjanje videoposnetka mi je bilo zelo všeč, ker sem imela svobodo pri oblikovanju. Kljub temu sem mu posvetila veliko časa, ker sem dolgo urejala izgled posnetka v programu Canva, a vaja dela mojstra. Projekt bi ohranila nespremenjen, saj menim, da je dobro zasnovan. Z njim sem pridobila veliko koristnega znanja in se veselim, da ga bom lahko kmalu znova uporabila.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost