Interaktivna multimedijska predstavitev

V okviru četrtega projekta sem izdelala multimedijsko predstavitev na temo varnost na spletu. V predstavitvi sem predstavila različna področja varnosti in na kaj moramo biti pozorni pri uporabi interneta. Namen te predstavitve je, da se bolje seznanimo s tem kako pomembna je varnost na spletu in kaj vse moramo storiti, da bomo internet lahko varno uporabljali.

Ciljna publika so otroci, ki se šele spoznavajo z internetom in nevarnostmi na katere lahko naletijo ob uporabi različnih elektronskih naprav. Cilj je, da se ob tej predstavitvi vsaj malo seznanijo s varno rabo interneta in so tako bolj pozorni ko uporabljajo različne naprave.

This work by LS is licensed under CC BY-SA 4.0 

Glasba: This work by Wataboi is marked with CC0 1.0

Vsebino in podatke za mojo predstavitev sem našla na straneh Portal OSV in Varni na internetu. Ko sem imela izbrano vsebino sem v programu PawerPoint izdelala predstavitev, na drsnice sem napisala vsebino ter dodala vire. V predstavitev sem nato vključila še nekaj svojih slik, ki sem jih preuredila s programom PhotoScape X. V tem programu sem nato iz svojih slik izdelala še animacijo, ki sem jo prav tako ustavila v predstavitev. S programom Inkscape sem ustvarila vektorsko sliko in jo umestila v predstavitev. Nato sem dodala še nekaj slikovnega gradiva, ki sem ga našla na strani Pixabay.

Nato sem predstavitev v programu Shortcut pretvorila v video. Dodala sem mu še zvočno podlago, ki sem jo našla na strani Pixabay. V programu Audacity sem še sama posnela uvod in zaključek in tudi to umestila k videu v programu Shortcut.

Nato sem dokončan video posnetek objavila v Arnes Video. Nato pa sem s pomočjo orodja H5P naredila interaktivni video. Tu sem dodala 5 interaktivnih nalog.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila izdelati interaktivni video, kako v video vdelati vprašanja in kam jih postaviti. Prav tako sem se naučila združevati več različnih elementov v enega ( Slike, video, zvok, animacija). Če bi imela več časa bi se bolj poglobila v vsebino in temo saj menim, da je varnost na spletu zelo pomembna za vse nas.

Največ časa sem posvetila izdelavi interaktivnega videa ( dodajanja vprašanj in nalog), saj je bila to zame nova stvar, ki sem jo poskušala narediti le enkrat prej zato sem si morala za to vzeti več časa in se bolj poglobiti.

S svojim delom sem še kar zadovoljna, mislim da sem v projektu zajela vse kar je bilo potrebno. V projektu mi je bilo najbolj všeč vstavljanje vprašanj in nalog, saj tega nisem počela velikokrat in menim, da mi bo v prihodnosti velikokrat prišlo prav. Najmanj všeč pa mi je bilo snemanje svojega glasu saj mi to ni najbolj prijetno. V definiciji projekta nebi spremenila ničesar saj menim, da v njem dobro preverimo svoje znanje.

Pridobljeno znanje bom v svojem bodočem poklicu lahko uporabila pri izdelavi gradiva za učence, z njim bodo lahko preverili svoje znanje o neki snovi.

Avtorica: LS

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Oddelek za razredni pouk, 1. letnik

Datum: 6.7.2021

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost