INTERAKTIVNI VIDEOPOSNETEK

Kako ostati varen na spletu by Tina is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

Opis videoposnetka

Videoposnetek Kako ostati varen na spletu? je namenjen predvsem našim najmlajšim, da se ozavestijo o varni rabi interneta. V njem je nekaj uporabnih nasvetov, ki jih večina od nas že pozna in so nam samoumevne, mlajšim pa še nepoznane. Interaktivni video je narejen na preprost in enostaven način, v njem se skriva nekaj življenjskih situacij, ki od učenca želijo njegovo razmišljanje. Zdi se mi zelo uporabno na razredni stopnji.

Videoposnetek sem izdelovala v Canvi. Tam sem naredila predstavitev iz teme, ki mi je bila najbolj všeč, nato pa spreminjala barve, obliko, pisavo, dodala en lasten izdelek in fotografijo, ki sem ju tudi ustrezno označila z licencami. Naredila sem kar nekaj animacij, dodala glasbo, ki mi jo je ponujal sam program, nato pa še dodala voiceover na začetku in na koncu videa, da zadevo še bolj popestri. Informacije za varno rabo interneta sem našla tukaj, ki sem jih vključila v predstavitev.

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Naučila sem se posneti voiceover, narediti animacije v Canvi, naložiti posnetek v Arnes splet in narediti interaktivni videoposnetek s h5p.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … veliko stvari ne bi spremenila, saj sem izjemno zadovoljna z izdelkom. Nikoli si nisem mislila, da lahko kaj takega ustvarim tudi sama, pa mi je vseeno uspelo. Morda bi kakšno minuto več namenila animacijam v Canvi.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila iskanju povezave za h5p v Arnes spletu, saj je nikakor nisem našla. Še vedno ne vem, kako mi je enkrat uspelo, veliko sem eksperimentirala, da sem prišla do željene povezave.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Kateri element kriterija je bil najtežji za realizacijo? Zdi se mi, da sem delo dobro opravila, celo bolje, kot sem morda na začetku pričakovala. Najtežje mi je bilo posneti zvok, saj nisem vedela, v katerem programu naj ga posnamem. Nato sem ga kar v Canvi, vseeno pa sem morala večkrat ponoviti postopke, ker sem se vmes večkrat zapletla z besedami, ali pa mi ni bil všeč moj ton govora.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? To znanje bom definitivno lahko uporabljala na različnih poročjih tekom študija in na svoji poklicni poti. Interaktivni posnetki imajo dodano vrednost pri pouku, še posebej pri mlajših generacijah, ker se jim zdi to nadvse zanimivo, kar bom lahko vključila v pouk, da ne bo monoton.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najbolj mi je bilo všeč izdelovanje v Canvi, animacije in pa snemanje zvoka. Najmanj pa pisanje refleksije, samovrednotenja in objavljanje naloge v to spletno mesto.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? V definiciji projekta ne bi ničesar spremenila, saj se mi zdi dobro zasnovan.

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost