INFOGRAFIKA – Varnost na spletu

Za projektno nalogo sem si izbrala temo Izdelovanje digitalnih vsebin – Razvoj digitalnih vsebin: Ustvarjati in urejati digitalne vsebine v različnih formatih, izražati se preko digitalnih sredstev. V ta namen sem ustvarila izdelek v aplikaciji Canva, s katero sem se enkrat že srečala. To temo sem si izbrala zato, saj menim, da moram kot bodoča učiteljica imeti veliko znanja v okviru te vsebine, ki ga bom lahko prenesla mlajšim generacijam. Varnost na spletu je izjemno pomembna in moramo se zavedati, da ko enkrat nekaj objavimo na splet, to za vedno ostane tam. Našla sem nekaj preprostih priporočil, ki se jih je vredno držati, ko brskamo po internetu.

Refleksija in samovrednotenje

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Naučila sem se podrobneje spoznati aplikacijo Canva. Aplikacija je zares enostavna za uporabo, saj za nek enostaven izdelek ne zahteva posebno poglobljenega znanja.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … veliko stvari ne bi spreminjala, saj sem z izdelkom zadovoljna.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila zbiranju zamisli za plakat, saj sem želela narediti nekaj, kar bi tudi mene zanimalo, če bi plakat nekje videla.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Kateri element kriterija je bil najtežji za realizacijo? Zdi se mi, da sem delo dobro opravila, celo bolje, kot sem morda na začetku pričakovala. Najtežje mi

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Menim, da mi bo kot bodoči učiteljici to znanje še kako prišlo prav, saj s takim načinom dela otroke, starše in sodelavce animiraš, lahko pokažeš nekaj več znanja in sposobnosti, pa naj bo med poukom, na raznih roditeljskih sestankih ali izobraževanjih. Prav tako jih lahko s tem znanjem ozavestim o pomembnosti varnosti na spletu.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše se mi je bilo “igrati” s programom in se spoznavati z njim, saj sem se kar zabavala z različnimi možnostmi. Ima res ogromen nabor funkcij in je enostaven za uporabo, zato mi ni bil prevelik napor delati projekt. Najmanj mi je bilo všeč spomniti se neke dobre ideje, ki bi jo lahko uporabila.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? V definiciji projekta ne bi ničesar spreminjala, saj se mi zdi, da je dobro zastavljen. Ni prezahteven in ne prelahek, zato mi je bilo prijetno delati ta projekt.

Kako ostati varen na spletu? © 2023 by Tina is licensed under CC BY-SA 4.0 
(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost