🎸⋆⭒˚。⋆ Kitara – fotografski material 🎸⋆⭒˚。⋆

POMEN DIGITALNE TEHNOLOGIJE ZA BODOČEGA UČITELJA

Digitalna tehnologija je ključnega pomena za bodoče učitelje razrednega pouka, saj nam omogoča dostop do različnih virov in orodij, ki nam omogočajo diferenciacijo kot tudi individualizacijo pouka. Ko delamo z digitalnimi podatki pa moramo upoštevati načela varnosti in zasebnosti ter primerno ravnati s svojo digitalno identiteto. Učitelji moramo na spletu ustvariti profil, ki odraža naše sposobnosti, kompetence in vrednote. Le tako lahko naš spletni profil izgleda profesionalno. Posodabljanje digitalnih veščin je nujno, saj tako ohranjamo ugled strokovnjaka, prav tako pa zastarelost našega znanja ne ovira tekočega izvajanja pouka. Če učinkovito uporabimo digitalno tehnologijo, lahko izboljšamo kvaliteto pouka, ga popestrimo in ustvarimo spodbudno razredno klimo.

Učenci v četrtem in petem razredu pri predmetu glasbena umetnost spoznavajo različna glasbila, svoje doživljanje izražajo v aktivnem glasbenem udejstvovanju pri petju, igranju na glasbila in zvočila, ustvarjanju in poslušanju glasbe. Izdelajo si zvočilo/glasbilo in zaigrajo nanj, ter glasbeno pokažejo kar znajo. K širjenju teh učnih ciljev bo ta projektna naloga pripomogla s konkretnim slikovnim gradivom in opisom kitare.

Predmet: Glasba

Razred: 4. in 5. razred

Vsebina: Spoznavanje glasbil

Učni sklop: Glasbila

Slika je pridobljena s pixabay licenco.

Pretty guitars” by doryfour is licensed under CC BY-SA 2.0 .

GALERIJA SLIK IN OPIS KITARE

Kitara je brenkalo, ki ima 6 strun. Poznamo akustične, električne in klasične kitare. Uporablja se v različnih glasbenih zvrsteh. Sestavljena je iz treh delov: glave, vrata in trupa. Na glavi so vijaki, s katerimi uglašujemo strune. Na glavi kitare prav tako najdemo sedlo, ki se nahaja med glavo in vratom. Čez njega so napeljane strune. Na vratu je ubiralka, lesena plošča, v katero so pritrjene prečke in pa označbe, ki se nahajajo na ubiralki ali ob vratu. Pokažejo nam, kje na strunah je treba prijeti določen akord. Na trupu je zvočnica, okrogla odprtina v sredini kitare iz katere prihaja zvok. Po navadi je okrašena z ornamenti, ni pa nujno da je.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučil kaj je pomen digitalne tehnologije zame kot bodočega učitelja, kako iz spleta uporabiti primerno slikovno gradivo, brez da kršim pravice, kako pravilno slikati in iz galerije uvoziti slike, kako slike označiti z ustrezno licenco in kako pomembno je obvladati digitalne sposobnosti. Če bi imel več časa bi izboljšal galerijo slik in se na sploh bolj posvetil slikam. Največ časa sem posvetil pogledu na pomen digitalne tehnologije za bodočega učitelja razrednega pouka, saj se mi to zdi najpomembneje. Svoje delo bi ocenil z oceno 10. Pridobljeno znanje bom lahko uporabil pri ustvarjanju spletnih mest in ustvarjanju prosojnic, npr. ko bom vstavljal slike s spleta in jih poimenoval z ustrezno licenco. Najljubše pri predmetu mi je bilo učenje novih digitalnih veščin in poizvedovanje o novih stvareh, ki jih prej nisem znal oziroma zanje nisem vedel, npr. kako ustrezno imenovati licenco, vstaviti sliko… Najmanj všeč mi je bilo, ko česa nisem znal in mi je to povzročalo težave, npr. vstavljanje slik iz galerije. Da bi projekt bil boljši, bi v definiciji projekta spremenil galerijo slik.

UPORABLJENE POVEZAVE (LINKI) V PROJEKTNI NALOGI:

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost