Otroci v prometu-Infografika

Prometni znaki na poti v šolo-infografika by Tit Katarić is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Prometni znaki na poti v šolo-infografika by Tit Katarić is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem sem se naučil kako izdelati infografiko v Canvi, kar se mi zdi uporabno, saj bom to znanje lahko uporabil pri poučevanju in s tem kakšno učno uro popestril.

Če bi imel več časa bi verjetno poskušal najti drug model infografike z drugačno postavitvijo oblačkov. Poskusil bi več različnih barvnih kombinacij.

Največ časa sem posvetil oblikovanju infografike, razmiku med oblački, pisavi, velikosti slik, oblikovanju naslova.

Pri prvem sklopu bi svojo infografiko ocenil z 4 od 5 točkami, saj se mi zdi, da sem upošteval zastavljene smernice, odštel pa bi točko, ker ena slika ni grafika, zato, ker nisem našel druge, ki bi bila bolj primerna. Pri drugem sklopu bi se ocenil z 2 od 2 točkami, saj je v infografiki zajeta vsebina učne snovi predmeta spoznavanja okolja, sklop: Promet. Pri tretjem sklopu bi se ocenil z 2 od 2 točkami, saj sem dodal potrebne licence, infografiko kot sliko in pdf dokument, kategorije in oznake.

Kot sem omenil že prej, bom lahko to znanje uporabil, da učno snov predstavim na drugačen način in s tem popestrim učno uro.

Najljubše pri projektu mi je bilo, da sem lahko infografiko oblikoval po svoji želji. Najmanj pa mi je bilo oblikovanje kot samo, saj sem zanj porabil veliko več časa kot sem mislil, da ga bom.

Projekta nebi spreminjal, saj se mi zdi smiselno zastavljen, všeč mi je, da je v projekt vključena samorefleksija, saj mi to pomaga rezmišljati o mojem izdelku in mi omogoča, da ga popravim, če opazim, da se ne ujema s kriterijem.

Viri:

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost