Varnost v prometu: Jaka gre v šolo

Varnost v prometu: Jaka gre v šolo by Marjetica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Videoposnetek je bil ustvarjen v programu Canva.

Licenca je bila pridobljena s pomočjo Creative Commons License Chooser Beta.

VSEBINA VIDEOPOSNETKA: Videoposnetek prikazuje učenčevo varno pot v šolo (hojo po pločniku, hojo po cestišču, prečkanje ceste s semaforjem, prečkanje ceste brez semaforja).

NAMEN VIDEOPOSNETKA: Videoposnetek je namenjen učencem 1.–3. razreda, ki v okviru Spoznavanja okolja pridobivajo ali pa utrjujejo svoje znanje o pomenu varnosti v prometu. Namenjen je torej prvošolcem, ki pomen varnosti v prometu in pravila varne hoje šele spoznavajo; drugošolcem, ki se pripravljajo na to, da bodo kmalu postali samostojni udeleženci prometa, ter tudi tretješolcem, ki utrjujejo svoje znanje.

CILJI: Cilj je, da učenci spoznajo pomen varnosti v prometu, opišejo varno pot v šolo (hoja po pločniku, hoja ob robu cestišča, pravila prečkanja ceste s semaforjem, pravila prečkanja ceste brez semaforja).

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila kako z orodjem Canva ustvariti izobraževalni videoposnetek za izbrano temo in kako vanj vključiti različne večpredstavne vire (slike, animacije, video, zvočne datoteke). Naučila sem se ustvariti zvočno datoteko in jo oblikovati s pomočjo programa Audacity. Najzahtevnejše se mi je zdelo usklajevanje zvočnega posnetka z videoposnetkom in napisi, najbolj prijetno pa je bilo snemanje. Pridobljeno znanje mi bo gotovo koristilo na moji poklicni poti, in sicer pri oblikovanju kvalitetnih izobraževalnih videoposnetkov. Menim, da sem delo dobro opravila in projektu namenila dovolj časa. Projekt se mi zdi uporaben in v njegovi definiciji nebi spremenila ničesar.

Viri

Canva. https://www.canva.com/

Creative Commons License Chooser Beta. https://chooser-beta.creativecommons.org/

Arnes Video https://video.arnes.si/

Audacity https://www.audacityteam.org/

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost