Kako boš uravnotežil svoj obrok?

Kako boš uravnotežil svoj obrok is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Videoposnetek prikazuje pripravo uravnoteženega obroka. Krožnik je sestavljen iz riža, zelenjave, stročnic, piščančjega mesa, avokada in svežega pora. In tako zajema vse vse hranilne skupine.

Namen videoposnetka je izobraževanje gledalcev o pomembnosti uravnotežene prehrane ter praktični prikaz priprave hranilno bogatega obroka. Cilj je spodbuditi gledalce k bolj zdravemu prehranjevanju z vključevanjem različnih hranilnih živil v svoje obroke.

Ciljna publika so posamezniki vseh starosti, saj je uravnotežena hrana pomembna za vse. Ta namreč pomaga k daljšemu in kvalitetnejšemu življenju. Moj cilj pa je predvsem izobraziti svoje učence in jih navdihniti k kreiranju lastnih uravnoteženih obrokov.

Cilji videoposnetka:

  1. Informirati gledalce o hranilnih vrednostih različnih živil.
  2. Poudariti pomen uravnotežene prehrane za zdravje in dobro počutje.
  3. Praktično prikazati pripravo hranilno bogatega obroka.
  4. Spodbuditi gledalce, da v svojo prehrano vključijo raznolike in hranilne sestavine.
  5. Povečati ozaveščenost o enostavnih načinih za izboljšanje prehranjevalnih navad.

Pri kreiranju videa in zvočne datoteke zanj sem se naučila veliko novega. Kot prvo kako kompleksna je priprava in izvedba, da pridemo do končnega izdelka. Tako sem spoznala, da si je za pripravo videa potrebno vzeti veliko časa. Predvsem da ustvarimo načrt, izberemo pripomočke, ustrezne kadre, pravo svetlobo… Zato je potrebna dobra tehnična priprava. Pri tej bi si osebno vzela več časa. Menim da bi lahko predstavila obrok, ki je lepši na pogled kot je bil moj. Naučila sem se tudi, kako posneti izobraževalni video in ga montirati v zaključeno celoto. Menim, da ni težko in sem vesela da sem se tega naučila.

Največ časa sem posvetila snemanju zvočne datoteke, saj že naravno hitro govorim in občasno nekoliko momljam. Naučila sem se, kako pomembno je uporabljati preprosto, jasno in razumljivo govorico, da bi vsebino približal širši publiki. Pomembna je pa tudi zadostna in enakomerna jakost, ter držanja mikrofona ravno prav oddaljenega od ust.

Menim, da sem dosegel svoje cilje, saj sem jasno predstavil hranilne vrednosti živil in pomen uravnotežene prehrane v izobraževalnem videu. Gledalcem sem ponudil praktične nasvete, kako v svoje obroke vključiti raznolike sestavine. Menim, da sem s tem prispevala k večji ozaveščenosti o zdravi prehrani in spodbudil gledalce k bolj zdravemu načinu življenja.

Kljub temu vidim prostor za izboljšave, predvsem pri tehnični izvedbi videa, kot so boljša kakovost zvoka in boljše osvetlitve. V prihodnjih projektih se bom tem elementom bolj posvetila.

Projekt mi je dal dragoceno izkušnjo, ki jo bom lahko uporabljala skozi celo življenje, ne le v svoji karierni pori. Menim, da je to izjemen dodatek k učni snovi. Učenci lahko veliko naučijo z ogledom videa, prav tako pa se lahko veliko naučijo s kreiranjem videa, ne le o tehničnih izpeljavah temveč tudi o sami vsebini. Zato menim, da je informatika izjemno pomembna za vse učence. Pri projektu mi je bilo najbolj všeč samo sestavljanje videa, dodajanje zvoka. Saj sem s tem dosegla svoj izobraževalni cilj. Najbolj sem navdušena nad končnim izdelkom, saj mi je uravnotežena hrana res pri srcu in si želim, da bi več ljudi upoštevalo nasvete videa in posledično živeli bolj kakovostno življenje. Spremenila ne bi nič, saj menim da so navodila jasna, vaje pa zelo prijetne in produktivne. Prav tako se mi naloga ne zdi težka, čeprav je obsežna.

UPORABLJENE POVEZAVE V PROJEKTNI NALOGI:

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost