KREIRAM SPLET

Pozdravljeni!

Sem UnaAna, študentka razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Od nekdaj me je veselilo delo z otroci, zato sej tudi izbrala ta študij. Zavedam se, kako velik vpliv imajo učitelji na otroke, to lahko vsak občuti in se zazre v svojo preteklost.

Po mojem mnenju je učiteljeva vloga s časom vse večja v učenčevem življenju, saj more učitelj otroke naučiti še veliko stvari izven šolskega učnega načrta. Med drugim je vse več uporabe tehnologije že pri malih otrocih, zato morajo učitelji imeti veliko znanja na področju IKT tehnologije. 

Sama zelo rada delam s tehnologijo, vedno sem rada oblikovala na programu Canva, Videopadu, Adobe Photoshopu in mnogih drugih programih za grafično oblikovanje. 

Delo na računalniku © 2022 by UnaAna is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

IKT je vse bolj ključen, zato je za vsakega pedagoga pomembno, da se spozna na različne pedagoške metode dela, s tem tudi IKT tehnologijo, s katero lahko razširi učenčevo znanje in popesttri svoje metode poučevanja.

Meni zelo ljub citat Georga Courosa pravi: “Technology will never replace great teachers, but in the hands of great teachers, it’s transformational,”, s čimer se popolnoma strinjam, saj dober učitelj je z uporabo IKT tehnologije lahko še veliko boljši pedagog.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri tem projektu sem predvsem zazrla v svojo preteklost in se osredotočila na pomembnost IKT v izobraževanju. Če bi še enkrat ta projekt delala, bi se boolj osredotočila na pozitivne učinke IKT tehnologije v šolstvu. Projekt mi je bil všeč, čeprav nisem ljubitelj esejskega pisanja. Najtežje mi je bilo najti motivacijo in inspiracijo za pisanje.

Avtorica: Ana Miketič

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani

Datum: 24. 6. 2022

Vir citata: https://visuon.com/s/collection-of-the-10-best-edtech-quotes/

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost