KREIRAM SPLET

Pozdravljeni! Sem Enej Koprivec, študent Pedagoške fakultete v Ljubljani, kjer obiskujem smer razredni pouk. Prihajam iz lepe majhne vasi v bližini Murske Sobote, imenovane Tropovci. Svoje izobraževanje sem začel na Osnovni šoli Tišina, po končani osnovni šoli pa sem zaključil Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

V prostem času se zelo rad ukvarjam z glasbo saj igram klavir, kitaro in tolkala, obiskoval sem glasbeno šolo, igral pa sem tudi v različnih bendih. Poleg glasbe uživam še v plesu, še posebej v breakdanceu katerega sem treniral kar 10 let. Ko se pa naveličam glasbe in plesa, pa rad skejtam, fotografiram ter obiskujem fitnes.

kreiram_splet by Enej Koprivec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Poklic učitelja mi je bil že od nekdaj zelo pri srcu, najbolj pa me je za poklic prepričalo delo z otroci v času srednje šole, ko sem kar pogosto delal kot animator.

Z IKT tehnologijo sem prvič prišel v stik že kot otrok, ko sem s pomočjo očeta in samostojnega učenja osvojil osnovne spretnosti na tem področju. Svoje znanje pa sem poglobil v prvem letniku gimnazije, kjer smo imeli IKT kot obvezen predmet. Izziv na tem področju pa je predstavljalo tudi šolanje na daljavo. V tem obdobju, ko smo morali vsakodnevno uporabljati računalnike in s tem tudi IKT tehnologijo, sem spoznal, da moje znanje vseeno ni bilo zadosti poglobljeno. S pomočjo profesorjev in sošolcev sem znanje spet nadgradil in osvojil nekaj novih veščin.

 IKT tehnologijo uporabljam vsakodnevno in si sploh ne predstavljam življenja brez nje. Omogoča mi ohranjanje stikov s prijatelji in družino, v veliki meri pa jo uporabljam tudi za študijske namene. S pomočjo IKT tehnologije pridobivam različne informacije, uporabljam jo za učenje in delanje zapiskov, velikokrat pa mi IKT tehnologija krajša prosti čas. Največ sem jo uporabljal za izdelavo različnih raziskovalnih in seminarskih nalog, kjer sem uporabljal PowerPoint, Word in Excel.

Menim, da je IKT tehnologija zelo pomemben dejavnik v šolstvu. S pomočjo napredne tehnologije učitelji komunicirajo s starši in učenci. S pomočjo aplikacij kot so eAsistent, Gmail in različne spletne učilnice lahko učitelj posreduje ključne informacije v povezavi z učnimi dejavnostmi v času pouka, šolskimi izleti in ekskurzijami, pisnimi preverjanji znanja itd. S tem načinom si zagotovi, da informacije pridejo do vseh učencev ter njihovih staršov, kar pomaga pri nemotenem delu po učnem načrtu.

IKT tehnologija je pomembna tudi v samem procesu učenja. S pomočjo učnih listov, PowerPoint prezentacij, interaktivnih videov ter nalog učitelj lahko popestri učenje in s tem poveča učenčevo pozornost in produktivnost.

Pomembno pa je tudi privajanje učencev na ikt tehnologijo, saj je le ta zelo pomemben dejavnik v šolanju. Učence je pomembno že zelo zgodaj spoznati z računalniki ter različno tehnologijo, katero bodo uporabljali v celotnem obdobju njihovega šolanja.

SAMOREFLEKSIJA IN VREDNOTENJE

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

Naučil sem se objavljanja v arnes spletu, saj tega pred tem še nisem delal.

  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

Menim, da ne bi spremenil ničesar. V nalogi sem odgovoril na zastavljena vprašanja in dodal ne bi ničesar.

  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetil vprašanju o moji uporabi IKT do zdaj, ker sem moral pobrskati po spominu, kaj vse sem že uporabljal. Mi pa je bilo všeč vprašanje, saj sem se spomnil odkrivanja IKT tehnologije v otroštvu, ko mi je bilo to še toliko bolj zanimivo.

  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Moje delo ocenjujem kriteriju ustrezno. Odgovoril sem na zastavljena vprašanja, kar se mi zdi tudi najbolj pomembno.

  • Kje in kako bom lahko pridobjeno znanje uporabil tekom študija in na svoji poklicni poti?

Tekom študija ter na svoji poklicni poti bom zagotovo uporabljal arnes splet, zato mi bo pridobljeno znanje objavljanja v arnes spletu prišlo prav.

  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Najljubše mi je bilo, da sem lahko izvedel nekaj več o mojih sošolkah, ter da sem pridobil nekaj več znanja o objavljanju na arnes spletu.

  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Menim, da je bil projekt ustrezen in v definiciji projekta ne bi spremenil ničesar.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost