Multimedijska predstavitev

VARNOST NA SPLETU

Moja predstavitev govori o varnosti na spletu. Vsebuje vse od tega kakšno mora biti geslo (da je varno), do primerov zlorab in prevar na internetu. Odkar smo vstopili v digitalno dobo in praktično vse skoraj vse že lahko poteka prek spleta, smo večkrat tudi nepozorni na to kaj delimo z drugimi. Predvsem je to pogosto pri mladih, katerim je splet zelo pomemben del življenja – komunicirajo s prijatelji, uporabljajo ga za šolsko delo ali lastne interese, gledajo filme/serije, itd. Zavedati bi se morali, tako mladi kot tudi starejši, da to kar objavijo, s komer se pogovarjajo ali pa kar iščejo po spletu, ostane vedno nekje zapisano.

Torej, namen predstavitve je prepoznavanje prevar na spletu, kako se obvarujemo pred njimi in kaj naredimo v primeru, da se nam to zgodi. Predvsem je znanje o tem pomembno za tiste, ki imajo na svojih računalnikih shranjene kakšne večje ali pomembne dokumente; na primer učitelji. Učitelji imajo zdaj na računalnikih shranjene vse dokumente z učnimi pripravami, učnimi načrti, naloge za pouk ali teste – take dokumente bi bilo škoda izgubiti, v primeru vdora računalnik. Zato je tudi za nas bodoče učitelje pomembno, da vemo kako shraniti naše podatke in dokumente na varno. Poleg tega pa moramo učencem biti zgled kako varno uporabljati internet in jih na to opozarjati že od začetka osnovne šole, saj se skoraj vsi že v mladih letih srečajo s tehnologijo in spletom.

Glavni cilj moje predstavitve je predvsem ozaveščanje ljudi o varni uporabi spleta ter njihovo zavedanje, kako zelo pomembno je to.

 

PREDSTAVITEV – VARNOST NA SPLETU:

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

UPORABLJENI VIRI:

REFLEKSIJA:

Pri tej projektni nalogi sem se naučila izdelati prestavitev v programu Prezi, saj sem prej uporabljala za predstavitve samo program Powerpoint. Moram priznati, da je Prezi zanimiv način predstavitve, vendar ne ponuja toliko možnosti animacij, ozadji in drugih funkcij – Powerpoint jih ponuja več. Če bi imela več časa bi dodala še več različnih predstavnih oblik, da bi bila predstavitev še bolj zanimiva. Naprimer dodala bi več slik, še kakšen videoposnetek ali pa tudi zvočno datoteko. Največ časa sem porabila za izdelavo predstavitve, saj sem se morala najprej naučiti kako se ta program sploh uporablja. Potem, ko sem to ugotovila mi je šlo hitro naprej. Mislim, da sem glede na kriterije projektno nalogo dobro opravila, mogoče bi se edino še bolj  poglobila v opis ciljev in namena predstavitve. To znanje bom uporabila za izdelovanje predstavitev, tako tekom študija, kot tudi kasneje, ko bom sama učila svoj razred. Zdaj vem kako delujejo različni programi za multimedijske predstavitve in imam občutek, da bom večkrat uporabila program Prezi, saj bo mlajšim učencem ta najbolj privlačen. Pri tej projektni nalogi mi je všeč, da smo izdelali predstavitev, saj bomo to v prihodnosti še velikokrat rabili. Super mi je bilo tudi to, da nismo rabili opisati celotnega postopka izdelave predstavitve. Pri tej nalogi nisem našla stvari, ki mi ne bi bila všeč in je zato tudi ne bi nič spreminjala.

Avtorica: Ula Fink

Mentorji: asist. Alenka Žerovnik, mag. rač., prof. mat. in rač., dr. Irena Nančovska Šerbec

Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum: 28. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost