IKT v mojem življenju

Ob lepih sončnih dnevih rada hodim na sprehode v naravo.

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Že od malih nog me spremlja tehnologija. Če ne drugače so jo okoli mene uporabljali brat, sestra in starša. Sama sem jih občudovala, ker takrat še nisem vedela kaj je to. Zdelo se mi je zanimivo, da lahko tako majhna naprava posname slike, predvaja glasbo in lahko na njej igraš različne igrice. Sama pa sem mobilni telefon začela lastiti šele v 6. razredu, kar je za današnje čase izredno nenavadno, saj že večina otrok bolje opravlja s tehnologijo kot njihovi starši.  Zato sem hvaležna, da sem odraščala še v časih, ko tako napredne tehnologije še ni bilo in sem se raje zunaj igrala s prijatelji.

V teh letih, ko že sama uporabljam telefon, je tehnologija izredno napredovala. Na telefonu imaš praktično vse, od wordovih dokumentov vse do pdfja, photoshopa, powerpointa in še in še. Menim, da je telefon postal skoraj en majhen računalnik.  Svoj prvi računalnik sem dobila konec osnovne šole, saj sem ga v nadaljnjem šolanju potrebovala za pisanje seminarskih in  projektnih nalog… Veliko stvari pa sem našla na internetu, ki so mi pripomogle pri boljšem učenju in razumevanju. Med sošolci smo si pošiljali zapiske in si pomagali pri učenju. Na eAsistentu smo vsak dan izbrali meni, ki smo ga naslednji dan imeli za malico, poleg tega pa smo spremljali urnik, če je prišlo do kakšnih sprememb. Starši pa so lahko spremljali naše ocene in datume kontrolnih nalog.

V prostem času največkrat obiščem YoutubeFacebook in Instagram. Velikokrat uporabljam tudi messenger, saj si tam lahko s prijatelji in sošolci izmenjujemo slike in zapiske.

Skozi vsa leta šolanja sem postala tudi bolj spretna pri uporabi računalnika. Veliko stvari sem se naučila iz pomočnikov na internetu, iz posnetkov na Youtubu itd. Poleg tega pa sem se veliko stvari naučila tudi pri predmetu IKT. Učili smo se same uporabne stvari, ki jih bomo kot bodoči učitelji potrebovali. Mislim, da bodo naslednje generacije veliko bolj vključene v svet tehnologije. Zato se mi zdi pomembno, da jih, kot bodoči učitelji, vodimo skozi varno uporabo spleta in IKT tehnologije. Pri tem pa je najbolj pomembna izobrazba učitelja na tem področju.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost