Kolesar v prometu

Digitalna tehnologija se s časoma razvija in je zato pomemna tudi v šolah. Pri pouku učitelj večino časa uporablja le-to, zato je pomembno, da o tem pridobi vsaj osnovno znanje. Pri razlagi nove snovi si lahko pomaga s PowerPoint predstavitvami in Wordovimi dokumenti, ki jih mora ustrezno pripraviti. Prav tako pa je zaželjeno, da učitelj nekaj gradiva tudi javno objavi (npr. v spletno učilnico) in s tem omogoči lažjo pripravo učencev na ocenjevanje znanja.

V 3. razredu se učenci pri predmetu spoznavanje okolja spoznajo s prometnimi znaki za pešce in kolesarje v okolici šole in na poti v šolo. Pri tem lahko kot učitelji pouk popestrimo s slikami znakov in s kvizi, kjer z učenci utrjujemo njihovega znanja.

Slika pridobljena s Pixabay licenco.

Bike Traffic Signals” by DDOTDC is licensed under CC BY-NC 2.0 .

Kolesar v prometu by Brina Brinca is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V tej projektni nalogi sem se naučila veliko novih veščin pri urejanju slikovnega gradiva. Spoznala sem se z aplikacijo PhotoScape X, v kateri sem avtorskim fotografijam spremenila resolucijo. Če bi imela malo več časa z urejanjem fotografij, bi se pri nekaterih bolj posvetila natančnejšim urejanjem svetlobe, saj se mi nekatere slike ne zdijo dovolj osredotočene na želen predmet. Največ časa mi je vzela oznaka licence galerije. Pri tej sem se lovila s povezavo spletne strani in do svojega profila. Moja prva projektna naloga mi je predstavljala težko nalogo, vendar menim, da je dobro opravljena. To pridobljeno znanje bom v času študija lahko uporabila pri različnih projektnih nalogah v okviru drugih predmetov in na praksi, kjer bom s tem učencem popestrila pouk. Kot učiteljica se bom trudila ustvarjati čim več takih vsebin, s katerimi si bodo učenci lahko pomagali v času pouka in izven njega. Poleg tega, pa s tem poskrbimo tudi, da je spletna stran povsem prilagojena starosti učencev in njihovim zmožnostim.

Pri tej projektni nalogi mi je bilo najbolj zanimivo urejanje slik v aplikaciji PhotoScape X. Najtežje pa mi je bilo iskati različne prometne znake in jih slikati tako, da je poudarek na želeni stvari. Najmanj všeč pri nalogi mi je bilo označevanje licence za galerijo, ker ni je predstavljala največji problem zaradi neznanja. Poleg tega pa pri svoji prvi projektni nalogi ne bi spremenila ničesar.

Učni načrt za program osnovne šole za predmet spoznavanje okolja. Slike so urejene z aplikacijo PhotoScape X.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost