UPORABA IKT DO SEDAJ IN V OKVIRU BODOČEGA POKLICA UČITELJA

Sem Ana Lara Schwarzbartl, stara sem 19 let in sem študentka prvega letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V letošnjem šolskem letu sem veliko uporabljala informacijsko komunikacijsko tehnologijo.

Vsak dan uporabljam svoj pametni telefon, in sicer za klice, pošiljanje sporočil in uporabo interneta na telefonu. Na telefonu imam številne aplikacije;  Instagram, Messenger, Facebook, G-mail, Face Time, Youtube.Telefon uporabljam v prostem času, ko čakam avtobus, ko bežim pred učenjem. Poudarila bi uporabo Facebooka, kjer imamo s kolegi skupino, kamor objavljamo informacije glede izobraževanja na fakulteti. Na Facebooku prav tako iščem dogodke, razstave, predstave in koncerte, na katere bi želela iti. V beležko zapisujem razne sezname stvari pred potovanji, moje želje, občasno poezijo in pomembne podatke, ki si jih moram zapomniti. Letos sem prvič uporabila Wallet – aplikacija, kamor sem si shranila karte za koncerte v tujini. Na telefonu veliko slikam z fotoaparatom in snemam videoposnetke. Uporabljam tudi snemalnik zvoka, za posnetek skladb na klavirju, itd.

Računalnik se mi je februarja uničil in ga trenutno ne uporabljam. Drugače pa sem na njemu gledala filme, pisala seminarske naloge v Word dokumentu, pisanje preglednic v Excel dokumentu, in izdelovanje PowerPoint predtavitev v PowerPoint dokumentu. Nikoli nisem urejevala fotografij na računalniku, šele letos na vajah iz Ikt sem se seznala z urejevalcem fotografij.  Računalniških igric na računalniku nikoli nisem igrala. Za digitalno zgodbo smo morali zmontirati film. To sem znala že iz gimnazije, saj smo morali v prvem letniku na Poljanah narediti film, v katerem smo se predstavili.

V sedmem in osmem razredu sem imela tudi svoj MP3 predvajalnik, ki pa sem ga potem izgubila.

Radio poslušam ob kuhanju in med vožnjo z avtom. Ponavadi Val202 in RadioŠtudent.

Televizijo sem gledala, ko sem bila v vrtcu in v osnovni šoli. Gledala sem Živ Žav na prvem programu televizije Slovenije in občasno filme na Pop Tv programu. Danes televizijo gledam, samo slučajno, če jo gleda kdo drug ali pa če si ogledam film na prvem programu.

V okviru svojega bodočega poklica si predstavljam, da bom uporabljala internet za ogled posnetkov na YouTubu,iskanje informacij na spletu, ideje za poskuse in iskanje priložnosti za razne kulturne dneve in naravoslovne dneve, izlete, CŠODje. Uporabljala bom tudi e-Assistent redovalnico, in pa G-mail za komuniciranje z starši učencev. Nekoč si želim tudi objaljati članke v okviru mojega dela na spletu.

 

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost