Uporaba IKT

Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije je dandanes neizogibna. Namreč vsako gospodinjstvo ima neko vrsto informacijsko-komunikacijske tehnologije, če je to televizor v skupnem prostoru ali pa mobilni telefon v rokah posameznika. Že kot majhni otroci se srečamo s tovrstno tehnologijo. Z njo se srečamo, ko gledamo risanke ali igramo igrice na telefonu. O njej se pa tudi že učimo v prvi triadi.

Sama sem se srečala z IKT, ko sem bila v prvi ali drugi triadi osnovne šole. To, da sem se dokaj kmalu spoznala s tehnologijo, mi je pripomoglo k temu, da jo dandanes znam prav dobro uporabljati in jo koristim za dobre namene. Največ koristnega znanja sem pa pridobila na gimnaziji in fakulteti, kjer sem se tekom učnih ur seznanila z različnimi stranmi informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Uporaba takšnih storitev je v modernem svetu nujna in se jo moramo naučiti. Skoraj nemogoče je dobiti službo, ne da bi znal uporabljati Word-a ali Excel-a. Tudi v svojem bodočem poklicu bom morala uporabljati IKT. Uporabljala jo bom za pomoč pri idejah, kako pripraviti zanimivo učno uro za otroke. Z njo si bom pomagala tudi pri tem, da bom otrokom popestrila pouk s tem, da bodo uporabljali računalnik za doseganje učnih ciljev. Prav tako pa bo eden izmed mojih glavnih učnih ciljev, kako otroke naučiti varno uporabljati IKT.

Deli
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestBuffer this page
(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Dostopnost