Uporaba IKT

Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije je dandanes neizogibna. Namreč vsako gospodinjstvo ima neko vrsto informacijsko-komunikacijske tehnologije, če je to televizor v skupnem prostoru ali pa mobilni telefon v rokah posameznika. Že kot majhni otroci se srečamo s tovrstno tehnologijo. Z njo se srečamo, ko gledamo risanke ali igramo igrice na telefonu. O njej se pa tudi že učimo v prvi triadi.

Sama sem se srečala z IKT, ko sem bila v prvi ali drugi triadi osnovne šole. To, da sem se dokaj kmalu spoznala s tehnologijo, mi je pripomoglo k temu, da jo dandanes znam prav dobro uporabljati in jo koristim za dobre namene. Največ koristnega znanja sem pa pridobila na gimnaziji in fakulteti, kjer sem se tekom učnih ur seznanila z različnimi stranmi informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Uporaba takšnih storitev je v modernem svetu nujna in se jo moramo naučiti. Skoraj nemogoče je dobiti službo, ne da bi znal uporabljati Word-a ali Excel-a. Tudi v svojem bodočem poklicu bom morala uporabljati IKT. Uporabljala jo bom za pomoč pri idejah, kako pripraviti zanimivo učno uro za otroke. Z njo si bom pomagala tudi pri tem, da bom otrokom popestrila pouk s tem, da bodo uporabljali računalnik za doseganje učnih ciljev. Prav tako pa bo eden izmed mojih glavnih učnih ciljev, kako otroke naučiti varno uporabljati IKT.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost