Moja prva spletna objava

Ime mi je Tilen in študiram razredni pouk na Pedagoški fakulteti. Star sem dvajset let in se poleg študija rad se ukvarjam z glasbo. Hodim na različne koncerte in tudi sam se ukvarjam z nastopanjem. Za sprostitev rad pogledam kakšen film ali pa serijo. Od vsega pa najraje spim.

Do sedaj sem IKT uporabljal bodisi v prostem času, bodisi za šolo.  V prostem času sem ga, oziroma ga še vedno uporabljam za snemanje in urejanje glasbe, fotografij ali pa za branje raznih zanimivih člankov. IKT sem uporabljal pa v večini za šolo, in sicer za pisanje raznih seminarskih nalog in za brskanje po spletu, ko sem iskal podatke za pisanje nalog. Večinoma časa sem IKT uporabljal doma na svojem računalniku, le redko pa sem IKT uporabljal v knjižnici.

Uporaba in pomembnost računalniške pismenosti je vsak dan bolj prisotna. Učitelji so zato primorani  učence naučiti pravilno, učinkovito in varno uporabljati računalniške in vse njegove komponente. Za kakovostno poučevanje IKT tehnologije pa je ključno to, da tudi učitelji obvladajo to tehnologijo. Otroci se dandanes rojevajo z tablico v roki, zato je potrebno veliko truda in časa, da je učitelj bolj računalniško pismen, kot učenec.

Otroci in IKT

 

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost