Moja prva spletna objava

Sem Katarina, študentka 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Za to smer študija sem se odločila, ker sem vedno rada hodila v šolo, rada imam otoke, prav tako pa je bil poklic učitelja tisti, o katerem sem sanjala že od otroštva. V prostem času rada poslušam glasbo in igram družabne igre, ko pa v družini nastopijo rojstni dnevi z veseljem spečem tortico ali dve.

(vir: lastni arhiv)

Še pred dvema letoma sem trenirala lokostrelstvo, sedaj pa je moj cilj pridobiti licenco za trenerja lokostrelstva, da bom lahko svoje znanje širila tako na mlajše kot starejše tekmovalce, saj je to šport pri katerem starost nima nobenega pomena.

IKT tehnologijo sem do sedaj uporabljala predvsem v šolske namene. Sem spadajo pisanje seminarskih nalog, ustvarjanje predstavitev, urejanje slik, zvoka in podobno. Veliko znanja sem tudi pridobila pri obveznih in izbirnih predmetih računalništva, ki so bili pri meni nujen predmet na urniku, če je bilo to le možno.

IKT tehnologije pa so pri mojem bodočem poklicu učiteljice nepogrešljiv del, saj se tudi šolstvo digitalizira, namesto navadnih dnevnikov in redovalnic, ki smo jih imeli še mi v osnovni šoli imamo sedaj e-asistent, namesto grafoskopov projektorje, namesto televizije in kaset oziroma DVDjev in CDjev pa Youtube. IKT se mi zdi v izobraževanju nujen, saj lahko z njim otrokom veliko bolj nazorno prikažemo učno snov, ter tako popestrimo klasičen pouk.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost