Kreiram Splet

Kreiram splet

Sem Nina in imam 19 let, sem študentka 1. letnika Pedagoške fakultete v Ljubljani, smer Razredni pouk. Študij poteka v Ljubljani na Kardeljevi ploščadi 16. Za omenjeni študij sem se odločila zato, ker me veseli delo z mlajšimi. Moja prioriteta pa ni postati učiteljica, vendar družinska terapevtka. po štirih letih študija se bom vpisala na podiplomski študij iz Družinske terapije . Že kot otrok sem si želela pomagati ljudem, rada jih poslušam in iščem rešitve ter načine kako bi jim olajšala marsikatero situacijo. Pedagoška fakulteta je torej moja “odrivna deska” za nadaljnjo šolanje.

Psychologist, Therapy, Problems, Ill, Doctor

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno 4.0 Mednarodna.

(vir: Pixabay)

Živimo v svetu tehnologije, katera nam na vsakem koraku olajša delo in podari čas. Če se osredotočim na področje šolstva, smo se vsi srečali s tehnologijo imenovano Microsoft Office, s katero smo ustvarjali predstavitve in pisali seminarske naloge. Sprva smo bili še počasni in okorni pri uporabi, vendar naša generacija se je hitro privadila na le-te in postala vešča v uporabi vseh tehnoloških naprav. V trenutni situaciji, IKT tehnologije uporablja celotno šolstvo za predvsem študijske namene. Večina nas potrebuje Gmail in druga družbena omrežja ter programe za multimedijske predstavitve.

Želim si, da bi tudi sama učence čimprej seznanila z IKT tehnologijo in jim predstavila prednosti te in nevarnosti. Sama bi seveda uporabljala predvsem računalnik in programe za pisanje delovnih listov, za beleženje ocen, poteka dela, za komuniciranje s starši preko spletne pošte in podobno. Pomembno mi je, da so učenci seznanjeni s tem kaj internet prinese pozitivnega ter kaj lahko z nepravilno rabo le tega prinese v naša življenja.

Ko sem bila jaz otrok, mi je bila zelo dobro predstavljena Varna raba interneta s strani Safe.si posnetkov. Prav tako bi si želela, da je mlajšim generacijam to predstavljeno na lahek razumljiv in njim zanimiv način.

REFLEKSIJA

Iz tega projekta sem se naučila, da nisem najbolj na tekočem z vso tehnologijo. Marsikaj je, kar mi še dela težave. Pa vendar sem skozi projekt in vse ostale naloge prišla sama do končnega izdelka in iskala rešitve, povezave, licence dokler mi to ni uspelo. Sedaj si bom naučeno zapomnila in mi bo še kdaj prišlo prav.

Ob izdelavi projekta bi se lahko bolj poglobila za kaj vse je pomembna IKT tehnologij in kje vse nam pride prav. Težko se tudi spomnim mojih prvih srečanj in rasti z programi ter ostalimi spletnimi  veščinami. Veliko pozornosti sem posvetila vstavljanju linkov v moj del projekta. Tako prikrajšamo čas bralcem in ne potrebujejo sami iskati, ne vsem znanih pojmov.

Projektno nalogo bi ocenila pozitivno, saj se mi zdi, da sem vključila vse potrebno in se držala vsega kar je bilo zahtevano.

Pridobljeno znanje bom uporabila čim bolj pogosto tako tekom izobrazbe, kot tudi na svoji poklicni poti. Sem mnenja, da je koristno, da vsak posameznik ve kdaj in kje se je česa naučil in kaj je to znanje prineslo pozitivnega ali negativnega. Ne želim pozabiti na že pridobljeno znanje.

Kot pozitivno bi izpostavila široko možnost pisanja prispevka. Z vprašanji nismo bili preveč omejeni, kar privede do večjega razmišljanja.

V definiciji projekta bi dodala kakšen link z videoposnetkom, kako pogosto učiteljice uporabljajo omenjene dejavnosti in mnenje o tem iz naše strani.

Avtorica: Nina Žerdin

Mentorici: asist. Alenka Žerovnik, mag. in prof., dr. Irena Nančovska Šerbec

Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

5. maj 2020

 

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost