Multimedijska predstavitev

Izdelala sem krajšo multimedijsko predstavitev na temo Spletni bonton. Predstavila sem definicijo spletnega oziroma mobilnega bontona, najpogostejša pravila obnašanja na spletu in različne možnosti poučevanja učencev o spletnem bontonu. Navedla sem tudi nekaj primerov kršitve spletnega bontona in kako ukrepati v taki situaciji. Za konec sem našla tudi videoposnetek, ki opozarja na pravilno obnašanje.

Namen predstavitve je:

  • Seznaniti starše in učitelje o definiciji spletnega bontona
  • Prikazati pravila spletnega bontona
  • Predstaviti različne življenjske primere, kjer gre za kršenje spletnega bontona in se jih je potrebno izogibati

Moja ciljna publika bi bili starši in učitelji, saj sem v predstavitvi navedla tudi, kako kot starš ali učitelj poučiti otroke ali učence o obnašanju na spletu.

Cilje, ki sem si jih zadala, so bili predvsem, da ustvarim zanimivo, barvno in prijetno predstavitev o izbrani temi. Uporabila sem veliko slik ter videoposnetek, kar bi poslušalce po mojem mnenju še bolj pritegnilo k poslušanju.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Uporabljeni programi, aplikacije:
Microsoft powerpoint predstavitev, Google Slides, Pixabay

 

REFLEKSIJA:

  • V tem projektu sem obnovila znanje ustvarjanja predstavitve ter iskanja fotografij, ki so brez licenc ali avtorskih pravic oziroma jih lahko uporabljamo v svojih predstavitvah. Prav tako sem obnovila postopek vstavljanja videoposnetka v powerpoint predstavitev ter vdelave predstavitve v nov prispevek.
  • Menim, da ne bi ničesar spremenila, če bi imela več časa.
  • Največ dela sem posvetila vdelavi predstavitve v nov prispevek, saj to nisem še nikoli neposredno počela, ogledala sem si le video.
  • Menim, da sem strokovno in pravilno opredelila pojme, upoštevala večino smernic za ustvarjanje predstavitev, upoštevala licence ter uporabo svojih virov …
  • Pridobljeno znanje bom vsekakor lahko uporabljala pri večini svojih predstavitev tekom študija ter pri pouku na poklicni poti.
  • Najljubše mi je bilo samo ustvarjanje predstavitve, saj rada ustvarjam razgibane in barvne izdelke. Najmanj ljuba mi je bila vdelava predstavitve v nov prispevek.
  • V definiciji projekta ne bi spremenila nič.

Avtorica: Lara Čede

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Pedagoška fakulteta UL, Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost