Multimedijska predstavitev

Varnost na spletu

Za to temo sem se odločila, kot sem omenila že na enem izmed prejšnjih projektov, zato ker je bila tema meni kot otroku zelo dobro predstavljena. Spomnim se, da smo v šoli gledali posnetke s strani Safe.si in vsi smo si veliko zapomnili. To bi želela tudi sama pri mlajših generacijah in jih kar se da podučila o varni rabi interneta. Internet je na vsakodnevni uporabi iz strani vsakega izmed nas. V zunanjem svetu so za določene kraje določena pravi, če želiš spoštovati sebe in druge, jih boš upošteval. prav tako je na internetu, vendar so “pravila” veliko manj znana in razširjena.

Monitor, Binary, Binary System, Computer

Licenca Creative Commons

V moji nalogi sem s pomočjo Perzi naredila multimedijsko predstavitev namenjeno  otrokom, staršem in učiteljem.

Predstavitev lahko najdete na linku/ povezaviVaren splet

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Uporabljeni viri, orodja, aplikacije in programi:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila uporabo Prezija, saj sem ga uporabljala res prvič do sedaj. Tako sem spoznala nov način ustvarjanja predstavitve, kar mi bo prišlo zelo prav.

Če bi ima več časa bi v svojo predstavitev dodala več slik, animacij in videov. Že za te, ki sem jih uspela dodati porabila veliko časa, saj nisem vedela kako se to dela pri programu Prezi. Vseeno sem na koncu našla funkcije, ki to omogočajo.

Največ časa sem posvetila ravno spoznavanju novih funkcij in delovanju programa Prezi. Program res omogoča veliko stvari, vendar jih moreš znat najti in uporabiti, pri tem pa sem se še malo lovila.

Svoje delo ocenjujem kot dobro opravljeno, do sedaj sem se največ naučila ravno pri tej projektni nalogi, saj sem sama od sebe spoznala nov program, ki je relativno uporaben in dober tudi za kasnejšo uporabo. To se mi zdi zelo pozitivno in to pričakujem tudi od ostalih projektnih nalog.

Svoje znanje lahko uporabi kjerkoli, kadarkoli. Naučeno mi lahko pride prav še med šolanjem in pa tudi kasne v poklicu. Saj sem spoznala program, ki ga bi pogosto rabili za predstavitve in popestritev kakšnih ur.

Pri projektu mi je bilo všeč, da smo lahko sami izbrali program za izdelavo predstavitve. Marsikdo bo izbral program, ki ga že pozna in s tem se počutil varno pri delu in sigurno. Nekatere pa je tudi zanimalo delovanje drugih programov in se mi je zdelo vredno poizkusiti, ko imam priložnost.

V definiciji projekta ne bi spremenila nič, navodila so bila jasna in ne preveč zahtevna.

Avtor: Nina Žerdin

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Predmet: komunikacijsko-informacijske tehnologije

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 9. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost