MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

PROJEKTNA NALOGA – VARNOST NA SPLETU

Security, Protection, Ssl, Password, Safe, Hacker

(Vir: Pixabay)

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno 4.0 Mednarodna.

Za svojo projektno nalogo sem si izbrala temo Varnost na spletu, saj mi je bila osebno najbolj všeč. Zdi se mi, da je precej obširna tema in da o njej že sama veliko vem. Prav tako pa me je pritegnila, ker sem bila na svoji praksi v 5. razredu osnovne šole, prisotna pri predstavitvi o spletni strani Safe.si, kjer smo se z razredom veliko pogovarjali o varni uporabi interneta in si tudi ogledali nekaj videoposnetkov na to temo.

V svoji multimedijski predstavitvi sem predstavila kaj varnost na spletu sploh je in kako lahko starši in učitelji pomagajo otrokom pri razumevanju le-te. Prav tako pa sem navedla različne nasvete o varni uporabi interneta in dodala dva videoposnetka, ki opozarjata na to česa ne smemo početi oziroma objavljati na spletu.

Namen te predstavitve je seznaniti ljudi o varni uporabi interneta, da se bodo različne negativne posledice, zaradi neznanja oz. nepoznavanja o zmožnosti spleta, zmanjšale. Moja ciljna publika bi bili predvsem učitelji, starši in seveda otroci, ki želijo izvedeti kaj več o varnosti na spletu. Cilji, ki sem si jih želela izpolniti pa so bili, da ustvarim zanimivo in barvito predstavitev, ki bo pritegnila pozornost različnih ljudi. Zato sem predstavitev izdelala s programom Prezi, saj predstavlja nekaj novega in svežega ter nam omogoča veliko ustvarjalnosti.

MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV: 

VARNOST NA SPLETU

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

UPORABLJENI VIRI, ORODJA, APLIKACIJE IN PROGRAMI:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  1. V tem projektu sem se naučila uporabljati novo orodje Prezi, ki sem ga za izdelovanje te predstavitve uporabljala prvič. Do sedaj sem zmeraj izbrala “lažjo pot” s tem, da sem predstavitve izdelovala s programom Power Point, ki mi je že dolgo blizu glede uporabe, vendar sem se hotela naučiti nekaj novega, zato sem izbrala Prezi, ki mi ni bil niti malo poznan.
  2. V tem projektu ne bi spremenila ničesar, saj sem si za to predstavitev vzela precej časa in jo poskušala narediti tako kakor sem si jo zamislila – in to mi je tudi uspelo.
  3. Največ časa sem posvetila spoznavanju programa Prezi, saj vsebuje veliko različnih funkcij, ki sem jih morala dobro preučiti, da sem jih nato znala uporabljati.
  4. Menim, da sem svojo projektno nalogo opravila uspešno, saj sem se ravno pri tej največ naučila. Prav tako pa mislim, da sem upoštevala podane smernice in izdelala predstavitev v primerni obliki, s primerno vsebino.
  5. Pridobljeno znanje bom lahko uporabljala pri izdelovanju bodočih predstavitev (tekom študija in v svojem bodočem poklicu), prav tako pa mi bo prišlo prav znanje o varni uporabi interneta, ki ga bom kot bodoča učiteljica razrednega pouka posredovala svojim učencem.
  6. Pri projektu mi je bilo najbolj všeč izdelovanje predstavitve, saj smo imeli na voljo vse možne programe oz. orodja, ki so nam pri tem pomagala.
  7. V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj so bila navodila zelo nazorna in jasna.

Avtorica: Maša Cvetko

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 10.5.2020

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost