MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

VARNOST NA SPLETU

Varnost na spletu je tema, ki je dandanes zelo pomembna, saj večina ljudi internet uporablja dnevno, vendar se jih veliko sploh ne zaveda vseh nevarnosti, ki prežijo na njih. Problem je tudi, ker ko nekomu poveš, da njegovo dejanje ni ravno v skladu s smernicami varnega ravnanja na spletu, le zamahne z roko in reče, da se njemu kaj slabega ne more zgoditi. Zato sem izdelal predstavitev, ki na kratko povzame najpomembnejše točke varnosti na internetu: gesla, ključna tveganja, uporaba družabnih omrežji in nasilje na spletu.

Predstavitev je namenja vsem, ki bi si želeli najti najpomembnejše informacije o tej temi na enem mestu. Predstavitev bi lahko uporabili tudi na roditeljskem sestanku za starše, za predstavitev (starejšim) učencem ali dijakom.

 

VIRI, UPORABLJENI PROGRAMI:

 

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?  V tem projektu sem se naučila, kako pomembno je, da je multimedijska predstavitev korektno narejena, da so na drsnicah le najpomembnejši podatki. Bolj sem tudi poglobila svoje znanje uporabe orodja Google Slides, ki ga prej nisem veliko uporabljala. 
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …  Če bi imela več časa, bi se še bolj poglobila v spletne strani, kjer sem dobila podatke za predstavitev, saj je informacij izredno veliko, vendar potrebuješ veliko časa, da pregledaš vse in izluščiš le najpomembnejše.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?   Največ časa sem posvetila iskanju informacij, pregledovanju spletnih strani s podatki o varnosti na spletu, saj je informacij veliko, na različnih mesti, nekatere spletne strani so mi bile tudi zelo zmedeno postavljene. Veliko časa sem tudi porabila za to, da sem izluščila le najpomembnejše informacije, ki sem jih nato vstavila v samo predstavitev.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Menim, da sem svoje delo opravila ustrezno glede na kriterij, ki je bil podan.  Upoštevala sem smernice za predstavitev, vključila sem različne predstavne oblike informacij (nisem vstavila zvočnega posnetka, saj se mi ni zdelo, da bi doprineslo k predstavitvi), mislim, da je tudi sama vsebina predstavitve dobra.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?  Znanje, ki sem ga o varnosti na spletu pridobila med izdelavo multimedijske predstavitve, bom lahko na uporabljala tako tekom študija kot tudi kasneje na svoji poklicni poti, saj sem izvedela ali ponovila podatke o varnosti na internetu, kot na primer kakšno je varno geslo, katera so ključna tveganja, kaj vse so oblike nasilja na spletu. Te nasvete bom lahko sama uporabljala med brskanjem po spletu, uporabo mobilnih naprav, na svoji poklicni poti pa bom lahko te smernice predstavila tudi svojim učencem in njihovim staršem.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najbolj mi je bila všeč sama izdelava predstavitve, saj sem spoznavala funkcije orodja Google Slides, zanimivo mi je bilo tudi prebiranje vseh podatkov o varnosti na spletu, saj kar nekaj stvari prej nisem vedela. Celotna projektna naloga mi je bila všeč, vendar sem kar nekaj volje za izdelavo izgubila, ko sem iskala informacije na spletnih straneh, ker so nekatere po mojem mnenju nekoliko neorganizirane in zmedene.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?  V definiciji projekta ne bi spreminjala ničesar, saj je projekt zanimiv in poučen, tudi vsa navodila so jasno podana.

 

Avtorica: Sonce

Mentorji: asist. Alenka Žerovnik, mag. rač., prof. mat. in rač., dr. Irena Nančovska Šerbec

Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

28. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost