Seksting – varnost na spletu – interaktivni videoposnetek

Pri izdelavi videoposnetka v sklopu tem Varonost na spletu, sem se odločila za temo seksting. Seksting je pojav, ki se je razširil, še posebej med mladimi, ki iščejo načine izražanja svoje spolnosti in vzpostavljanja intimnosti prek digitalnih medijev. Pri sekstingu je pomembno upoštevati tveganja in izzive, ki jih prinaša. Izsiljevanje, zloraba, spletno nadlegovanje, kršenje zasebnosti in pravne posledice so nekatere od negativnih posledic, s katerimi se lahko soočijo vpleteni posamezniki. Zato je ključno, da se posamezniki zavedajo varnostnih vidikov, spoštovanja zasebnosti, soglasja in odgovornega ravnanja pri sekstingu.

Videoposnetek sem izdelala v programu Canva, katerega sem potem objavila v Arnes video. Ker sem se s Canvo srečala že pri prejšnji projektni nalogi, je šlo izdelovanje posnetka nekoliko hitreje. Audio zvok sem posnela v Voice memos na svojem telefonu.

Refleksija

Kaj sem se novega naučila v tem projektu? Naučila sem se izdelovanja videoposnetka v programu Canva.

Če bi imel/a več časa, bi dodala, spremenila, izboljšala … Če bi se še bolj posvetila izdelavi videa, estetike in dodajanju interaktivnih vsebin.

Kateremu delu si posvetila največ časa in zakaj? Največ časa mi je vzela izdelava videa v Canvi, ker sem želela narediti čim bolj ličen in zanimiv video.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Glede na to, da sem v izdelavo vložila veliko truda, mislim, da zadostuje kriteriju. Sama sem na izdelek zelo ponosna, vedno pa je prostor za izboljšave.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija in na svoji poklicni poti? S pridobljenim znanjem bom lahko ustvarila zanimive posnetke, ki mi bojo v pomoč pri pouku in v zasebnem življenju.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo snemanje zvočnega posnetka. Tudi izdelava videa mi ni bila naporna, le vzela je veliko časa.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? V definiciji tega projekta ne bi spreminjala ničesar. Zdel se mi je zelo uporaben in zabaven.

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost