1. Projektna naloga: KREIRAM SPLET

Pozdravljeni!

Sem Blanka, študentka razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Za to smer sem se odločila, ker rada delam z otroki in jim prenašam svoje znanje. Zelo rada sem v naravi ali pa v družbi prijateljev.

Z IKT sem se prvič srečala v osnovni šoli, ko so nam učiteljice pokazale kakšne slike preko spleta ali pa predvajale krajši filmček. V višjih razredih pa sem bila primorana tudi sama narediti kakšno predstavitev ali poiskati različne podatke in takrat sva si z IK tehnologijo podali roke. Od takrat me spremlja ves čas, za uspešno delo na fakulteti, za iskanje raznih novic in podatkov, ter tudi za zabavo in virtualno druženje.

V svojem bodočem poklicu bom zagotovo uporabljala IKT, saj sem mnenja da ji dandanes težko uideš. Redovalnice, beleženje prisotnosti se je premaknilo na splet, na spletišče eAsistent. Tudi zaposleni urniki staršev so privedli do tega da se z učiteljico dogovarjajo po e-pošti in še drugi primeri. Tehnologija hitro napreduje, omogoča nam lahko tudi lažji oziroma bolj zanimiv prikaz različnih tem katera lahko uporabimo pri pouku.

vir: Pixabay

Ker pa dandanes tehnologiji težko ubežimo sem za svojo temo izbrala varno na internetu, ker se mi zdi zelo pomembna tema, da učencem preden stopijo v svet IKT-ja prikažemo tudi temno plat in jih na to opozorimo ter poučimo kako pravilno ravnati.

Refleksija in samovrednotenje:

V tem projektu sem obnovila znanje IKT ter se srečala s spletiščem Arnes splet in s tem tudi razredni IKT. Pri tem sem se naučila vstavljanja slik, povezav, predvsem pa sem se začela zavedati kako pomembno je upoštevanje licenc in uporaba le teh tudi pri svojih delih. Če bi imela več časa bi dodala bolj poglobljen vidik pomena IKT v bodočem poklicu. Največ časa sem posvetila iskanju primerne povezave katero bi dodala ter slike. Glede na dan kriterij bi se ocenila pozitivno, saj sem dodala vse točke  katere je projekt zahteval. Pridobljeno znanje uporabe licence bom v nadalje uporabila tekom študija za razne izdelke, katera bi lahko kdo zlorabil, ter bila bolj pozorna katero sliko, glasbo uporabim pri svojih izdelkih. To bom tudi upoštevala na svoji poklicni poti. Najljubše mi je bilo urejanje besedila, dodajanje povezav ter slik. V definiciji projekta ne bi spremenil nič, navodila so se mi zdela jasna in razumljiva ter dovolj poglobljena.


Avtorica: Blanka Čančar

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, predmet IKT, 1. letnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

5. 5. 2020

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost