KREIRAM SPLET

Pozdravljeni!

Moje ime je Maša in sem študentka pedagoške fakultete. Svoj prosti čas rada izkoristim za rolanje, kolesarjenje in hojo v hribe, kjer si lahko zbistrim glavo. Še posebej to rada počnem v dobri družbi s prijatelji.  Ker imam rada otroke poleti sodelujem tudi z animatorji, s katerimi pripravljamo oratorij.

Z IKT tehnologijo sem se srečala že precej zgodaj in sicer v osnovni šoli. Spomnim se, da smo v petem razredu prvič potrebovali e-pošto, v okviru neke aktivnosti pri slovenščini. Od 6. razreda dalje smo se v učilnicah srečali z interaktivnimi tablami in računalnikom, ki sta se izkazali za zelo potreben element pri šolski uri. Pri veliko predmetih smo delali predstavitve. Takrat sem samostojno spoznavala Microsoft Office, torej Word, PowerPoint pa tudi Excel.  Od sedmega do devetega razreda sem si za izbirni predmet izbrala računalništvo, ki mi je omogočilo, da spoznam še več v tej smeri. Veliko smo delala z Office, kasneje pa smo oblikovali tudi svojo spletno stran na Arnesu in še na drugim programih.  Priznam, da sem veliko odnesla od tega in mi to znanje pride zelo prav. Kasneje sem se z informatiko srečala v gimnaziji, ki pa je bila bolj splošna in predvsem bolj teoretična. Zdaj mislim, da imam dovolj znanja, predvsem za to, da s pomočjo nekih bližnjic naredim predstavitev, seminarsko nalog itd. Poleg  tega se stalno srečujem tudi z e-pošto in aplikacijami, ki jih zajema google (drive, google slides). Veliko sem se naučila sama, saj sem za to imela malo zanimanja poleg tega pa sem to potrebovala v šoli.

Tehnologija je iz dneva v dan bolj napredna in čedalje bolj del našega vsakdana. Težko si predstavljamo, da bi bili čez noč brez nje. Kot bodoča učiteljica, menim, da je računalniška oprema velik doprinos k dobremu pouku. Otrokom lahko pokažemo slike ali posnetke in tako si stvari lažje predstavljajo. Tudi za učitelja je tako lažje, saj lahko na računalniku izdeluje učne liste, teste, pripravlja interaktivne vaje in si pri tem pomaga s spletom. Preko računalnika lahko tudi komunicira s starši, odgovarja na vprašanja in je tako bolj dostopen staršem pa tudi učencem.

(Vir slike: Pixabay)

Licenca Creative Commons

 REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

Pri tem projektu sem se spomnila na moje začetke z IKT in premislila, kako mi bo to znanje naprej koristilo.

  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

Če bi imela več časa, bi se verjetno bolj poglobila v samo delo poskušala napisati več na temo, kje se srečujem z IKT, saj je to ena izmed stvari, s katero se srečujem vsak dan in jo tudi veliko uporabljam

  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Najverjetneje delu, ki opisuje kako bi IKT tehnologija vplivala na moj bodoči poklic. V resnici je veliko prednosti in slabosti moderne tehnologije, ampak sem se poskušala osredotočiti samo na pozitivne stvari, zato sem si vzela več časa.

  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Mislim, da sem napisala vse, kar je v navodilih od mene zahtevalo in, da sem navedla dovolj primerov.

  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Predvsem to, da bom pazila na obliko zapisa oz. objave in da bom upoštevala licence.

  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Všeč mi je bilo, da je bila naloga preprosta in sem lahko pisala o stvareh, ki so mi blizu, najmanj pa verjetno, ubesedovanje mojih misli.

  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Mislim, da ne bi spreminjala nič, saj so bila navodila ustrezna in natančna, zato pri sami nalogi nisem imela težav.

 

Avtorica: Maša Grm, 1. letnik, razredni pouk
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
Datum: 3. 6. 2020

 

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost