3. MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Za temo svojih projektnih nalog sem izbral varnost na spletu. Ta tema me je najbolj pritegnila, ker ima nepravilna uporaba spleta močne in slabe posledice. Pred izdelavo multimedijske predstavitve, sem si prebral podane vire. Predstavitev sem izdelal v Google Slides.

V sedanjosti, ko ima že skoraj vsak, ki ga poznamo v lasti elektronsko napravo, na kateri lahko uporablja splet, je še posebaj pomembno, da poznamo pasti in zanke le tega. Tema moje predstavitve je predvsem to, kako biti varen na spletu. Natančneje govorim o 3 pravilih spletne higiene, o ukrepih za varnost na spletu in obrazložim pojem spletne varnosti.

Namen predstavitve je ozavestiti nevarnosti na internetu in jih s pridobljenim znanjem preprečiti. Ljudje se morajo zavedati, da je splet nevaren in da na njem niso nikoli popolnoma varni. Predstavitev pa je namenjena vsem uporabnikom spleta, da bi skupno čedalje manj ljudi zabredlo v pasti ki jih nudi internet.

Predstavitev si lahko ogledate tukaj

Viri:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

V tem projektu sem se naučil veliko novih informacij in veščin. Veliko sem se naučil o varnosti na spletu, naučil pa sem se tudi boljšega uporabljanja Google Slides.

Če bi imel več časa bi naredil bolj obsežno predstavitev ter temu sorodno tudi daljši opis vsebine. Z več časa bi tudi bolj podrobno preštudiral vire in gradivo.

Največ časa sem posvetil predelavi vsebine izbrane teme. Gradiva je kar veliko, zato je normalno, da sem za ta del porabil največ časa.

Svoje delo sem dobro opravil. Mislim da sem v izdelavo predstavitve vložil veliko dela in časa, zato bi jo dobro ocenil. Pri delanju naloge sem se ustrezno držal teme in vsebine, seveda pa verjamem da so izboljšave še možne.

Pridobljeno znanje bom uporabil med izdelovanjem multimedijskih predstavitev za svoje učence in službene potrebe. Zelo prav mi bo prišlo tudi znanje o varnosti na spletu, saj bom lahko učencem, ki iz leta v leto prej začnejo uporabljati splet, predstavil nevarnosti spleta in jim svetoval, kako naj se jim ognejo.

Pri projektu mi je bilo najljubše izdelovanje predstavitve, najmanj všeč pa mi je bilo prebiranje gradiva in virov.

Pri definiciji projekta bi izpustil opis predstavitve – teme, namena, cilja …

AVTOR: Tone Marija Koncil

UNIVERZA in FAKULTETA: Univerza v Ljubljani Pedagoška fakulteta

ŠTUDIJSKA SMER: Razredni pouk

LETNIK: 1.

MENTORICA: as. mag. Alenka Žerovnik

NOSILKA PREDMETA: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

PREDMET: informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT)

DATUM: 12. 8. 2020

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost