Videoposnetek; varnost na spletu

Varnost na spletu je zelo pomembna, zato si oglej video, da boš ostal-a vedno varen-a na spletu. 😉

Video sem ustvarila in obdelala v canvi, ter ga nato spremenila v interaktivni video s pomočjo H5p vtičnika. Namenjen je vsem, ki jih zanimajo osnove varnosti na spletu, vsem, ki bi to znanje osvežili in bi to naredili na zanimiv in interaktiven, hkrati pa enostaven in kratek način s pomočjo videa.

Varnost na spletu by meta-fora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Video vsebuje kratek opis dobrega gesla, ozavešča o neznanih povezavah, pravilno uporabo socialnih omrežij in opozorilo pred zlorabo podatkov preko zasebnih sporočil. Cilj videoposnetka je, da bi čim več ljudi varno uporabljalo splet, ter da bi bilo spletnih zlorab čim manj.

Vsebina posnetka je le majhen povzetek, ki vsebuje nekaj najpomembnejših podatkov in nasvetov za varno rabo spleta. Kogar zanima še več o tovrstni problematiki je valjben, da si prebere še več na spletni strani , kjer so predstavljeni še drugi načini nevarnosti na spletu in kako se jim izogniti.

Refleksija

V tem projektu sem se še bolje seznanila z uporabo canve, ki mi postaja čedalje bolj ušeč, saj je enostavna in ponuja veliko orodij, ki učenje popestrijo. Naučila sem se tudi dodajati različne zvoke v video, spreminjati animacije določenih grafik in ustvariti pojemek zvoka. Če bi imela več časa bi naredila daljši video, izpopolnila bi tudi vsebino in se morda osredotočila samo na eno izmed omenjenih tem, saj so vse na svoj način zelo pomembne. Največ časa sem porabila za urejanje posnetka v interaktiven način, saj sem to počela prvič. Dobljeno znanje bom še uporabljala, saj mi je zelo ušeč, bom pa ustvarjala posnetke tudi za lastno rabo, kakšno promocijo, spomine za razred, videodarila in še kaj. Projekt mi je bil zelo všeč.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost