INFOGRAFIKA

Pri projektni nalogi sem s programom Canva naredila infografiko v obliki plakata, na katerem sem predstavila temo varnost na spletu.

KONČNI IZDELEK:

Licenca Creative Commons
Licenca Creative Commons

POSTOPEK IZDELAVE:

  1. Prvo sem izbrala izdelek na katerem bom ustvarila infografiko. Pod ustvari izdelek sem izbrala možnost plakat 42×59,4cm.
Licenca Creative Commons

2. Pod funkcijo ozadja sem izbrala najbolj vpadljivega, da pokaže pomembnost sporočila plakata. Izbrala sem ozadje Orange Gradient Background.

Licenca Creative Commons

3. Pri dodajanju besedila sem prvo naredila naslov pod funkcijo Besedilo – dodajte naslov in uredila ustrezno velikost črk.

Licenca Creative Commons

4. Kasneje sem pod funkcijo dodajte nekaj besedila napisala še celotno besedilo, ki ga bo plakat vseboval. Črkam sem dala raznolike velikosti in jim povečala debelino – krepko. Spremenila sem tudi učinek črk naslova na brez polnila, vendar sem kasneje spremenila svojo odločitve in ponastavila nazaj.

Licenca Creative Commons

5. Dodanemu besedilu sem pod funkcijo elementi dodala Blue Green Modern Gradient Blob in Blue Green Modern Gradient Blob with spots. Oboje sem prestavila v ozadje, da je predhodno napisano besedilo poudarjeno.

Licenca Creative Commons

6. Pod funkcijo elementi sem dodala še sličice Cross box in Check box. Z njimi sem napisano besedilo ločila na pozitivne in negativne.

Licenca Creative Commons

7. V tej fazi sem besedilo naslova ponastavila nazaj na prvotno obliko s polnilom. Pod funkcijo elemente sem vtipkala white in in med zadetki našla belo ozadje s katerim sem zapolnila praznino v ozadju in ločila naslov od napisanega besedila.

Licenca Creative Commons

8. Za konec sem plakatu dodala sličico iz spletne strani Pixabay. Shranila sem pod ikono natisnite plakate kot JPG in PDF obliko.

Licenca Creative Commons

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? V tem projektu sem se naučila marsikaj novega. Izkušnje s programom canvas sem imela prvič pri projektnih nalogah in kliničnih vajah pri IKT. Naučila sem se uporabljati program in eksperimentirati z različnimi funkcijami.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Če bi imela več časa bi naredila še več infografik v drugačnih oblikah poleg plakata – predstavitev, videoposnetek, logotip…

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila oblikovanju celotnega plakata. Skladanju barv, iskanju elementov, ki bi dopolnili praznino in postavitvi elementov.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Svoje delo ocenjujem kot zelo uspešno saj sem se s plakatom zelo potrudila in poskusila čimbolj kreativno predstaviti podano tematiko.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Pridobljeno znanje bi lahko na poklicni poti uporabljala pri oblikovanju povabil plakatov za starše pri otrocih oz. obvestil in jim dodala osebno noto ter jih popestrila.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bila svoboda pri ustvarjanju plakata in ustvarjalnost ter domišljijo, ki smo jo lahko izrazili. Najmanj mi je bilo všeč razlaganje postopkov procesa, saj mi je ustavljalo svobodno kreativnost pri ustvarjanju izdelka.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Definicija projekta se mi je zdela ustrezna. Ne bi spremenila ničesar. Vsa navodila so bila razumljiva.

Avtor: Sonček

Mentor: mag.  Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Študijska smer, predmet in letnik: Razredni pouk, IKT v izobraževanju, 1. letnik

Univerza in fakulteta: Univerza v Ljubljani: Pedagoška fakulteta

19. 8. 2020

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno 4.0 Mednarodna.

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost