INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Projektno nalogo interaktivna multimedijska predstavitev sem izdelala na temo varnost na spletu. Predstavila sem 5 nasvetov, s katerimi lahko svojo zasebnost na spletu še bolje zaščitimo. Namen predstavitve je ozavestiti ljudi z napotki zaščite zasebnosti ter jih opozoriti na pomembnost njihove zasebnosti in varnosti na spletu. Ciljna publika so vsi, ki uporabljajo splet in socialna omrežja. Moj cilj je podati koristne nasvete, s katerimi se lahko zavarujemo pred zlorabami in drugimi nevarnostmi na spletu.

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Glasbena podlaga: Pixabay, CC0, avtor: Julius H.

.

Pri izdelavi interaktivne multimedijske predstavitve sem uporabila program Power Point ter vanjo vključila video posnet s programom Apowersoft. S programom Audacity sem posnela govor in mu dodala glasbeno podlago. Celotno predstavitev in zvočno podlago sem povezala s programom Shotcut. V predstavitev sem nato vključila še interaktivne naloge s programom H5P.

Video predstavitev je objavljena tudi v Arnes Video.

.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila veliko novega. Prvič sem s programa Power Point izvozila video. Izziv je bila tudi izdelava interaktivnih nalog s programom H5P.

Če bi imela še več časa bi se bolj posvetila interaktivnim nalogam ter bi še bolj podrobno raziskala program H5P.

Največ časa sem posvetila združevanju zvoka ter videa v programu Shotcut, saj je bilo težko uskladiti govorjeno besedilo z videom.

Svoje delo ocenjujem kot dobro opravljeno, saj menim da ustreza vsem kriterijem in ker je vanj bilo vloženo veliko časa ter truda.

Pridobljeno znanje bom definitivno uporabljala v bodočem poklicu učiteljice, saj se mi zdi način poučevanja na daljavo z interaktivnimi multimedijskimi predstavitvami učinkovit.

Pri projektu mi je bilo najljubše snemanje zvoka in ustvarjanje interaktivnih nalog, manj ljubše pa mi je bilo združevanje zvoka ter videa, ker mi je vzelo precej časa.

V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj mislim da je zelo dobro zasnovan.


Avtor: PuF

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost