INTERAKTIVNO GRADIVO

Projektno nalogo na temo infografike sem izdelala s pomočjo programa Canva. Naloga je narejena na temo Varnost na spletu. Podatke sem iskala na strani sfae.si.

1. korak: Odprem program Canva
2. korak: Izberem obliko infograma, ki se mi zdi najbolj ustrezna za izbrano temo.
3. Korak: Vnesem naslov
4. Korak: Vnesem besedilo.
5. korak: elemente predloge zamenjam z bolj smiselnimi elementi tako, da iščem elemente kot so varnost, splet, računalnik, napaka itd. Prav tako sem spremenila besedilo, da ustreza moji temi.
6. korak: Dodam licenco.

KONČNI IZDELEK

PDF

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

S programom Canva nisem še nikdar delala, zato sem spoznala marsikaj novega. Bolj bi se poglobila v izgled plakata ter poskusila umestiti še kakšno animacijo ter raziskala vse kar mi program Canva ponuja. Največ časa sem posvetila iskanju primernih animacij za določeno besedilo. Plakat ustreza vsem kriterijem, fotografije se navezujejo na besedilo, tema je ustrezna. Glede na izbran poklic, sem pripričana, da se bom s programom Canva še kdaj srečala, saj bo za moje delo v šoli zelo pomemben. Najljubše mi je bilo kar vse, saj sem spoznala veliko novega. Glede na to, da je interaktivno gradivo za naš poklic zelo pomembno menim, da mi je bilo spoznavanje novih funkcij najljubše. Najmaj mi je bilo všeč to, da sem morala nalogo hitro naredit in oddat, saj si zaradi drugih obveznosti s faksom ne morem privoščiti toliko časa kot bi ga sicer. Mogoče bi spremnila to, da je tema poljubna. Tako se teme ne bi ponavljale, ne bi se zgledovali po plakatih drugih temveč bi s svojo domišljijo poskušali narediti plakat, ki je najbolj primeren za izbrano temo.

Avtorica: Tati

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: infromacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 26. 6. 2021

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost