Interaktivna multimedijska predstavitev

V okviru četrtega projekta sem izdelala interaktivno multimedijsko predstavitev na temo spletni bonton. Pri izdelovanju te sem uporabljala Microsoft PowerPointInkscape, in Audacity. Pri podatkih za predstavitev pa sem si pomagala s spletno stranjo Safe.si.

Namen videa je gledalce seznaniti s spletnim bontonom, z aktivno vključenostjo gledanja posnetka in reševanjem nalog. Predstavitev vsebuje ključna pravila moralnega obnašanja na spletu in daje vpogled v to kaj lahko delamo na spletu in česa ne. S tem znanjem, bi se lahko vsi uporabniki spleta izognili njegovim negativnim platem. Cilj je doseči razumevanje publike, da je bonton pomemben tudi na spletu in zakaj je tako pomemben.

Interaktivni videoposnetek – spletni bonton

Spletni bonton by Pavlina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija in samovrednotenje

Pri tem projektu, so mi prav prišla že pridobljena znanja iz vaj, kot so kreiranje H5P vsebin in vključevanje že prej narejenih produktov v končni izdelek. Naučila sem se povezovati znanja med seboj in tako obogatiti samo predstavitev. Če bi imela več časa, bi rada izboljšala samo predstavitev, da bi bila bolj pestra in zanimiva. Največ časa sem posvetila delanju videoposnetka, saj urejanje in dodajanje nalog v video vzame kar nekaj časa in premišljenosti. S svojim delom sem zadovoljna, saj je prvič, da sem ga naredila na tak način in menim da sem zajela vse potrebno glede na kriterij. Pridobljeno znanje mi bo vsekakor prišlo prav pri ustvarjanju interaktivnih videoposnetkov za učence, saj bi jih z interaktivnimi nalogami motivirala in jim dala zagon za učenje, ponavljanje in utrjevanja znanja. Najljubše mi je bilo izbiranje interaktivnih nalog, najslabše pa urejanje in montaža videa, saj sem porabila veliko časa. Menim, da sem se veliko tega naučila in da je vedno prostor za izboljšavo, zato bom brez dvoma še velikokrat posegla po taki vrsti projekta.

VIRI:

Safe.si

Arnes video

Microsoft PowerPoint

  • Avtorica: Pavlina
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1. letnik
  • Datum: 19. 8. 2021

Spletni bonton by Pavlina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost