Interaktivna multimedijska predstavitev

V nalogi sem ustvarila interaktivni videoposnetek, in sicer na temo Varnost na spletu. Najprej sem ustvarila PowerPoint predstavitev, pri tem pa sem si pomagala s spletno stranjo Safe.si. Predstavitev sem nato spremenila v videoposnetek in kasneje s pomočjo funkcije “h5p Interactive video” dodala še naloge.

Interaktivni videoposnetek by GaLu is licensed under CC BY 4.0

OPIS

Želela sem ustvariti poučno predstavitev za otroke, kjer se bodo naučili varne rabe interneta. Pri pisanju sem si pomagala s spletno stranjo Safe.si. Vključila sem bistvene podatke, ki sem jih poskusila obrazložiti na najbolj enostaven možen način, tako da bo ta razumljiv otrokom. Zavedam se nevarnosti interneta, največkrat pa se tega ne zavedajo ravno otroci. Predstavitev sem želela narediti bolj zanimivo, zato sem seveda dodala slikovno gradivo, tudi fotografije iz že prej narejenih projektnih nalog. Menim, da je predstavitev tako zabavna kot poučna.

Refleksija in samovrednotenje

Največ dela pri nalogi sem imela z ustvarjanjem PowerPoint predstavitve, saj sem dolgo časa iskala podatke, ki bi ustrezali moji nalogi. Veliko časa sem tudi porabila za dodajanje nalog v videoposnetek, torej ustvarjanje interaktivnega videoposnetka. Pri nalogi sem se naučila, kako v predstavitev vključimo glasbeno podlago ter kako sploh ustvarimo interaktivni videoposnetek. Najbolj mi je bilo všeč ustvarjanje nalog v posnetku. Če bi imela več časa, bi verjetno v videoposnetek dodala še kakšno nalogo, drugače pa ne bi spreminjala ničesar. Trudila sem se slediti kriterijem ocenjevanja, zato sem z delom zadovoljna. Še bolj kot samo slikovno gradivo se pri pouku uporabljajo tudi videoposnetki. Učitelj si lahko vzame malce premora in učencem le zavrti posnetek, ki pa mora biti seveda zanimiv, da pritegne pozornost učencev, pri tem pa mora biti tudi poučen. Iz tega razloga vem, da mi bo znanje, ki sem ga pridobila pri projektu, še kako prišlo prav pri bodočem poklicu. Ker je bil projekt zame tako zabaven kot poučen, ga v prihodnje ne bi spreminjala.

Avtorica: GaLu

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Oddelek za razredni pouk, 1. letnik                  

Datum: 19. 8. 2021

Viri:

https://chooser-beta.creativecommons.org/

https://safe.si/

Interaktivni videoposnetek by GaLu is licensed under CC BY 4.0

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost