Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike (varnost na spletu)

Pri tej projektni nalogi sem zajela kar dve rastrski fotografiji in ju obdelala v programu PhotoScape X ter ustvarila lastno vektorsko grafiko v programu Inkscape. Vse fotografije se nanašajo na temo: varnost na spletu.

Prva fotografija pred in po obdelavi ter postopek obdelave.

Rastrska fotografija 1

Neobdelana fotografija

Varnost z gesli by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Obdelana fotografija

Nevaren zapis gesel by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Rastrska fotografija 2

Neobdelana fotografija

Nastavitve varnosti na spletu by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Obdelana fotografija

Pozor, bodi varen na spletu! is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Vektorska fotografija 1

VARNOST NA SPLETU

Varnost-vektorska slika by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija in samovrednotenje

  • V tem projektu sem se naučila veliko novega. Predvsem sem se naučila uporabljati program Inkscape za izdelavo vektorske grafike. Zame je bilo povsem novo tudi opisovanje in slikovno prikazovanje postopka obdelave fotografije.
  • Če bi imela več časa, bi morda izboljšala izgled projektne naloge in ločila obdelane slike in postopke obdelave. Tudi za drugo obdelano rastrsko fotografijo bi navedla in opisala postopke obdelave v programu PhotoScapeX.
  • Največ časa sem posvetila opisovanju in slikovnem prikazovanju obdelave slikovnega gradiva ter priprave za objavo projektne naloge. Tudi vektorska grafika mi je vzela kar nekaj časa, saj sem se še spoznavala s programom.
  • Glede na dan kriterij ocenjevanja svoje delo ocenjujem z odlično opravljenim, saj sem upoštevala vse navedene elemente kriterija in navodil za izdelavo. Uredila sem dve rastrski fotografiji in eno vektorsko, ter natančno opisala postopke obdelave, opremljene s slikovnim gradivom. Vse sem označila s potrebnimi licencami, dodala oznake, kategorije, vire in refleksijo. Nimam izbranega najtežjega elementa danega kriterija za realizacijo.
  • Pridobljeno znanje uporabila tekom študija za lastno uporabo in ustvarjanje (Instagram, blog, morda tudi za ustvarjanje logotipov ali pa za ustvarjanje vektorskih grafik nasploh). Vem pa, da mi bo vso to znanje koristilo na moji poklicni poti učiteljice za izdelavo učnih listov, logotipov, za ustvarjanje PowerPointov itd.
  • Pri projektu mi je bilo najljubše ustvarjati vektorsko grafiko, saj rada spoznavam in se učim nove stvari. Bilo mi je zelo zabavno ustvarjati v programu Inkscape, kjer sem se lahko poigravala z barvami, oblikami, linijami, na koncu pa nastane čudovita grafika. Najmanj pri srcu mi je bilo opisovanje postopka obdelave, saj je bilo pri tem kar veliko dela in ni zahteval ustvarjalnosti kot bi si jo želela. Sicer pa je bilo super ustvarjati to projektno nalogo.
  • V definiciji projekta trenutno ne bi spremenila ničesar, da bi bil boljši, saj mi je čisto všeč projekt.

Avtor: Nika Gabrijel

Mentorica: dr. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 28. 3. 2022

Licenca:

Slikovno gradivo by Nika Gabrijel is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Nikolina

Nikolina

Kmalu bom učiteljica.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost