Infografika

Infografika

Avtorica: Petra Kuhar
Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik
Študijska smer, predmet, letnik: Razredni pouk, IKT, 1. letnik
Univerza in članica: UL PEF
Datum nastanka: 4. 5. 2022

Uporabljeni programi

Canva: https://www.canva.com/sl_si/

Postopek izdelave

V programu Canva sem si najprej izbrala ustrezno ozadje, ki se je ujemalo z mojo temo. Potem sem dodala naslov, spodaj dodala kratek opis vsebine in licenco. Potem sem naredila podnaslove in pod njih zapisala značilno vsebino.

Slike, ki so bile predlagane za določeno temo, sem zamenjala s svojimi, ki so ustrezale moji temi. Na koncu sem infografiko shranila kot .pdf dokument in kot sliko visoke resolucije.

Končne izdelek:

Refleksija in samovrednotenje

Naučila sem se kako izdelati infografiko s pomočjo programa Canva. Je zelo zanimiv program, ki ponuja najrazličenjše oblikovanje slik. Še posebej mi je bilo všeč to, da sem se naučila delati z novim programom, ki ga prej še nikoli nisem uporabljala.

Če bi imela več časa, bi dodala več podnaslovov in fotografij. Največ časa sem se ukvarjala s pisanjem besedila, saj sem hotela, da je na plakatu zajeto bistvo. Veliko časa pa sem posvetila tudi vizualnemu izgledu, saj je pomembno, da plakat pritegne. Menim, da je delo vsebinsko ustrezno in lično narejeno.

Novo znanje bom lahko uporabila npr. za promocijo svojega krožka na šoli ali pa, da bom učencem dala projektno nalogo (4. in 5. razred OŠ), kjer bi morali v skupinah narediti vsak svojo infografiko. Najbolj mi je bilo vešč to, da sem lahko sama ustvarila infografiko po lastni želji.

Pri projektu ne bi ničesar bistveno spreminjala, saj je bil v redu zastavljen. Morda bi si želela jasnejših navodil.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost