Interaktivna multimedijska predstavitev ali interaktivni video – Skrb za domačo žival

Skrb za domačo žival

Avtorica: Petra Kuhar
Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovniik
Študijska smer, predmet, letnik študija: Razredni pouk, IKT, 1. letnik
Univerza in članica: PEF UL
Datum: 4. 5. 2022

Opis vsebine, namen, ciljna publika in cilji

Ko smo sliki uredili in ustvarili lastno vektorsko grafiko, smo jih morali vključiti v interaktivni video. Pri tem smo si pomagali s programom Microsot Office PowerPoint in nato še s programom VideoPad. Ko smo naredili video, smo ga uredili s pomočjo H5P: Arnes Interactive Video programom. Končni posnetek z dodanimi nalogami smo shranili in objavili v Arnes učilnicah.

Videoposnetek govori o tem kako skrbeti za psa – od takrat, ko postaneš njegov lastnik, vse tekom življenja. Vmes se pojavijo še zabavna vprašanja na izbrano temo, da otroci lahko ponovijo pomembne stvari.

Namen interaktivnega videoposnetka je seznaniti otroke z obveznostmi, ki jih prinaša katera koli domača žival. Najpomembnejše stvari predstavim v videu in za boljše pomnjenje dodam kvize. Ciljna publika so otroci, ki si želijo imeti domačo žival, pa tudi starši, ki ne vejo, kako bi skrb za domačo žival predstavili otroku. Moji cilji ob izdelavi posnetka so bili, da bi otrokom na čim lažji način prikazala, da domača žival ni le okras. V skrb zanjo je potrebno vložiti veliko truda in časa.

Interaktivni video

Povezava do interaktivnega videoposnetka: https://razredniikt.splet.arnes.si/wp-admin/admin.php?page=h5p&task=show&id=195

Uporabljeni programi

Microsoft Office PowerPoint: https://www.microsoft.com/sl-si/microsoft-365/p/powerpoint/CFQ7TTC0HLG1?activetab=pivot:overviewtab&ef_id=EAIaIQobChMI1ZfZkqmU9wIV1OvtCh1qVwSkEAAYASAAEgLBgvD_BwE:G:s&OCID=AID2200006_SEM_EAIaIQobChMI1ZfZkqmU9wIV1OvtCh1qVwSkEAAYASAAEgLBgvD_BwE:G:s&lnkd=Google_O365SMB_Brand&gclid=EAIaIQobChMI1ZfZkqmU9wIV1OvtCh1qVwSkEAAYASAAEgLBgvD_BwE

VideoPad: https://www.movavi.com/video-editor-plus/?gclid=EAIaIQobChMIv9fxqsfF9wIVhtV3Ch0E2w82EAAYASAAEgKKCPD_BwE

Refleksija in samovrednotenje

Kaj sem se naučila: Naučila sem se kako ustvariti interaktivni videoposnetek ter mu dodati kvize in razna vprašanja.

Kaj bi izboljšala, če bi imela več časa: Tudi pri videoposnetku bi se dalo marsikaj izboljšati. V mislih imam predvsem zgodbo samo (ki bi jo bolj dodelala, razvila). Vmes bi dodala še kakšne posebne učinke za še večjo efektivnost. Lahko bi dodala še več kvizov za utrjevanje snovi.

Kateremu delu sem posvetila največ časa: Največ časa sem posvetila ustvarjanju videa, saj sem morala vse elemente (zvočne in slikovne) združiti v celoto. Poleg tega sem morala iz zvočnega posnetka odstraniti morebitne šume. Če sem se pri govoru kdaj zapletla v jeziku, sem morala popraviti tudi to. Vse to sem storila z namenom, da bi bi bil končni izdelek čim boljši, vizualno, slušno, še najpomembneje pa kot celota.

Kako bi ocenila svoje delo: Menim, da sem ta projekt kar dobro speljala. Seveda se vedno da še kaj popraviti, ampak za to je potreben čas pa tudi izkušnje, ki jih pridobiš z leti ustvarjanja. Veliko sem se ukvarjala tudi s svojo psičko, saj ji kdaj pa kdaj ni bilo do “sodelovanja”.

Kako bom lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija in na nadaljnji poklicni poti: Kdaj pa kdaj je lažje neko vsebino otrokom predstaviti preko posnetka (tudi bolj jih pritegneš) kot pa da jim to le razložiš. Tudi vprašanja, ki se pojavijo med posnetkom, bodo za otroke zagotovo bolj zanimiva, kot tista, ki bi bila na delovnem listu.

Kaj mi je bilo najbolj všeč/najmanj všeč: Najbolj me je pritegnilo ustvarjanje s programom Arnes Interactive Video. Še posebej všeč mi je bilo vstavljanje kvizov v videoposnetek, ker je bilo to zame nekaj novega.

Kaj bi pri projektu spremenila, da bi bil boljši: Naslednjič bi dodala več zanimiv vprašanj za ponavljanje, pa tudi kaj več bi povedala v zvezi s skrbjo za domačo žival. Dodala bi tudi več slik.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost