Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike

Projektna naloga vsebuje dve slikovni gradivi z uporabo rastrske grafike in eno s pomočjo vektorske grafike. Vsa gradiva se nanašajo na izbrano temo Varnost na spletu. Uporabila sem programa PhotoScape X in Inkscape.

RASTRSKA GRAFIKA

PRVA SLIKA PRED OBDELAVO IN PO OBDELAVI:

1. SLIKA PRED OBDELAVO

Nevarnosti na internetu_pred obdelavo by KAjda is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

1. SLIKA PO OBDELAVI

Nevarnosti na internetu_po obdelavi by KAjda is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

DRUGA SLIKA PRED OBDELAVO IN PO OBDELAVI:

2. SLIKA PRED OBDELAVO

Varna gesla_pred obdelavo by KAjda is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. SLIKA PO OBDELAVI

Varna gesla_po obdelavi by KAjda is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

VEKTORSKA GRAFIKA

VEKTORSKA SLIKA:

VEKTORSKA SLIKA

Telefon kot hudič by KAjda is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Viri

Safe.si. Obnašanje na spletu. https://safe.si/nasveti/obnasanje-na-spletu/obnasanje-in-komuniciranje-na-spletu-10-naj-nasvetov

Uporabljena orodja, aplikacije in program

PhotoScape X – rastrska graika

Inkspace – vektorska grafika


Refleksija in samovrednotenje

  • Tekom izdelave projektne naloge sem izpopolnila svoje znanje o izdelavi slikovnega gradiva. Poglobila sem se v programa Inkspace in PhotoScape X, ki sem ju spoznala že na vajah pri predmetu IKT. Razširila sem svojo kreativno sposobnost, zmožnost vnaprejšnjega razmisleka o sliki, ki bo primerna za izvirno obdelavo.
  • Če bi imela več časa, bi pri vektorski sliki dodala element, ki bi še bolj popestril celoten izdelek. Za vse korake bi natančno opisala postopek obdelave. Poleg tega bi natančno predstavila postopek obdelave za drugo rastrsko fotografijo.
  • Največ časa sem posvetila vektorski grafiki, saj sem telefon želela ustvariti v 3D prikazu. Veliko časa sem porabila tudi za opisovanje in prikazovanje obdelave slikovnega gradiva. Imela sem ogromno pomembnih korakov, ki sem jih težko izpustila.
  • Menim, da projektna naloga vsebuje vse potrebne elemente in ustreza danim kriterijem ocenjevanja. Upoštevala sem navodila; uredila sem dve rastrski in eno vektorsko fotografijo. Opisala sem postopke obdelave in zaslonske slike opremila s potrebnimi licencami. Objavi sem dodala oznake, kategorije, vire in zapisala refleksijo.
  • Pridobljeno znanje bom tekom študija in pri svoji poklicni poti uporabila za izvirnejše predstavitve in učne ure, saj bom dodala obdelane slike, ki bodo pritegnile pozornost poslušalcev. Poleg tega bom lahko s pomočjo programa Inkspace izdelala svoj logotip, če se v prihodnosti odločim za svoje podjetje.
  • Najbolj mi je bila všeč svoboda pri kreiranju idej in ustvarjanje s programom Inkspace, saj sem se spoznavala z zanimivimi efekti, ki so mi predstavljali izziv za dobro končan izdelek.
  • V definiciji projekta ne bi ničesar spreminjala, saj sem zadovoljna z izbiro in s prikazom izbrane teme, ki jo je treba predstaviti uporabnikom interneta.

Avtor: Ajda Kajdiž

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 21.5.2022

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost