INFOGRAFIKA

Pri tem projektu sem uporabljala spletno orodje Canva, kjer sem ustvarila plakat na temo spletnega bontona. Informacije sem črpala iz Safe.si.

POSTOPEK IZDELAVE

  1. Najprej sem poiskala primerno osnovo za svoj plakat, ki sem jo našla v razdelku templates.

Postopek izdelave 1 by KK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. Nato sem kliknila na besedilo 5 Internet Safety Tips in ga spremenila v spletni bonton. Postavitev besedila sem nato še malo preuredila s funkcijo curve.

Postopek izdelave 2 by KK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

3. Ker sem želela zamenjati slike, ki so bile že prvotno dodane v osnovo plakata, sem v razdelku Elements izbrala nove. Primer: za prvo sliko sem si želela najti dekle, ki razmišlja, zato sem v iskalnik v razdelku Elements vpisala ključno besedo Thinking. Prav tako sem spremenila besedilo, tako da sem kliknila na prvotno besedilo, ga izbrisala in vstavila svojega.

Postopek izdelave 3 by KK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

4. Prav tako sem spremenila okrasne elemente, tako da sem v razdelku Elements poiskala, kar sem želela. Vsako sliko sem “poslala v ozadje”, ker sem želela, da je besedilo vidno.

Postopek izdelave 4 by KK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

5. Besedilo sem nato ustrezno poravnala in naredila še zadnje popravke pri postavitvi.

Postopek izdelave 5 by KK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

6. Končen izdelek 🙂

5 nasvetov by KK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Prilagam še plakat v PDF obliki.

5 nasvetov by KK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Moram priznati, da sem bila vedno navdušena nad takimi zadevami, ko sem jih videla na spletu. Zdaj sem tudi sama prvič naredila svoj plakat, kar mi je bilo zelo všeč. V tem projektu je bilo zame novo praktično vse, saj do zdaj sploh nisem slišala za Canvo.

Plakat se mi zdi vizualno privlačen in vsebinsko ustrezen. Projektni nalogi sem namenila kar nekaj časa, zato dvomim, da bi kaj spremenila oz. dodala, če bi imela več časa. S končnim izdelkom sem zadovoljna in menim, da ustreza danim kriterijem ocenjevanja.

Zdi se mi, da sem vsakemu delu posvetila enako časa (iskanju informacij, urejanju itd.). Pri projektu mi je bilo najljubše to, da sem lahko ustvarjala v novi aplikaciji in da sem spoznala, kako se ustvari tako lepe plakate. V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj se mi zdi premišljeno in ustrezno zastavljen. Znanje, ki sem ga pridobila tekom dela, mi bo vsekakor prišel v pomoč tako v zasebnem kot poklicnem življenju, saj je vizualnost za majhne otroke zelo pomembna.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost