3. projektna naloga: INTERAKTIVNI VIDEO

Out of Time by Zakhar

Opis vsebine, namen, ciljna publika in cilji

Ko sem sliki uredila in ustvarila lastno vektorsko grafiko, sem ju morali vključiti v interaktivni video. Pri tem sem si pomagala s programom Microsot Office PowerPoint in nato še s programom VideoPad. Ko sem naredila video, sem ga uredila s pomočjo H5P: Arnes Interactive Video programom. Končni posnetek z dodanimi nalogami sem shranila in objavila v Arnes učilnicah.

Videoposnetek govori o spletnem bontonu – predstavi pravila lepega vedenja (kaj lahko počneš in kaj je nesprejemljivo. Vmes se pojavijo še zabavna vprašanja na izbrano temo, da otroci lahko ponovijo pomembne stvari.

Namen interaktivnega videoposnetka je seznaniti otroke s pravili lepega vedenja na internetu. Najpomembnejše stvari predstavim v videu in za boljše pomnjenje dodam kvize. Ciljna publika so vsi uporabniki interneta, pa naj bo to na pametnem telefonu, računalniku ali tablici. Moji cilji ob izdelavi posnetka so bili, da uporabnike spleta seznanim s spletnim bontonom ter jim predstavim 5 najosnovnejših in najpomembnejših pravil, ki bi jih morali za boljšo uporabniško izkušnjo upoštevati vsi.

Interaktivni video

Refleksija in samovrednotenje

Kaj sem se naučila: Naučila sem se kako ustvariti interaktivni videoposnetek ter mu dodati kvize in razna vprašanja.

Kaj bi izboljšala, če bi imela več časa: Tudi pri videoposnetku bi se dalo marsikaj izboljšati. V mislih imam predvsem zgodbo samo (ki bi jo bolj dodelala, razvila). Vmes bi dodala še kakšne posebne učinke za še večjo efektivnost. Lahko bi dodala še več kvizov za utrjevanje snovi.

Kateremu delu sem posvetila največ časa: Največ časa sem posvetila ustvarjanju videa, saj sem morala vse elemente (zvočne in slikovne) združiti v celoto. Poleg tega sem morala iz zvočnega posnetka odstraniti morebitne šume. Če sem se pri govoru kdaj zapletla v jeziku, sem morala popraviti tudi to. Vse to sem storila z namenom, da bi bi bil končni izdelek čim boljši, vizualno, slušno, še najpomembneje pa kot celota.

Kako bi ocenila svoje delo: Menim, da sem ta projekt kar dobro speljala. Seveda se vedno da še kaj popraviti, ampak za to je potreben čas pa tudi izkušnje, ki jih pridobiš z leti ustvarjanja.

Kako bom lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija in na nadaljnji poklicni poti: Kdaj pa kdaj je lažje neko vsebino otrokom predstaviti preko posnetka (tudi bolj jih pritegneš) kot pa da jim to le razložiš. Tudi vprašanja, ki se pojavijo med posnetkom, bodo za otroke zagotovo bolj zanimiva, kot tista, ki bi bila na delovnem listu.

Kaj mi je bilo najbolj všeč/najmanj všeč: Najbolj me je pritegnilo ustvarjanje s programom H5P: Arnes Interactive Video. Še posebej všeč mi je bilo vstavljanje kvizov v videoposnetek, ker je bilo to zame nekaj novega.

Kaj bi pri projektu spremenila, da bi bil boljši: Naslednjič bi dodala več zanimiv vprašanj za ponavljanje in interaktivnih nalog. Dodala bi tudi več slikovnega gradiva.

Viri in povezave do uporabljenih programov:

Viri uporabljenih spletišč:

Povezave do uporabljenih programov:

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost