3. projektna naloga INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

  • Ime in priimek avtorja: Ema Zajc
  • Ime in priimek mentorjev: asis. dr. Alenka Žirovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Študijska smer, predmet in letnik študija: Razredni pouk, IKT, 1. letnik
  • Pripadnost univerzi in članici: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
  • Datum nastanka: 14. 6. 2022
  • Licenca CC: Interaktivna multimedijska predstavitev © 2022 by EZ is licensed under CC BY-SA 4.0
  • Slikovno gradivo licence CC:
    • Rastrska grafika 1: Spletno nasilje (po) © 2022 by EZ is licensed under CC BY-SA 4.0
    • Rastrska grafika 2: Spletno nakupovanje (po) © 2022 by EZ is licensed under CC BY-SA 4.0
    • Vektorska grafika: Klicaj © 2022 by EZ is licensed under CC BY-SA 4.0

OPIS VSEBINE PREDSTAVITVE, NAMENA, CILJNE PUBILKE IN CILJEV

Po navodilih za projektne naloge, sem morala vektorsko sliko in rastrski sliki iz 2. projektne naloge vključiti v interaktivno multimedijsko predstavitev. Uporabila sem program v spletni učilnici za izdelovanje take vrste predstavitve. Vživela sem se v dodeljeno nalogo in si predstavljala, da sem učiteljica v razredu prve triade. Pretekli teden smo obravnavali snov varnosti na spletu, zato sem pripravila interaktivno multimedijsko predstavitev za ponovitev obravnavane učne snovi.

Ciljna publika so tako učenci razredne stopnje, ki so v šoli predelali snov in sem jim poslala interaktivno multimedijsko predstavitev z namenom ponovitve snovi in utrjevanja znanja. Prej sem jim razložila, kako vstopimo v spletno učilnico in kako se naloga rešuje. Ker je otrokom zanimivo, če se dogaja kaj novega, sem prepričana, da bi z veseljem rešili interaktivne naloge in se preizkusili v znanju. Cilj je bil utrjevanje znanja o varnosti na spletu, da bi učenci razumeli, kako nevaren je lahko splet, če nismo pozorni in kritični.

Izdelala sem 3 naloge različnega tipa, ki se ob pritisku na tipko “preveri” ovrednotijo z opisno oceno v treh različnih stopnjah. Ker je naloga razvedrilnega značaja in zgolj vaja, so ocene pri posameznih nalogah zapisane na zabaven in nekoliko šaljiv način. V interaktivni nalogi sem uporabila slike iz spletne strani Pixabay, svoje lastne slike iz 2. projektne naloge, animirano sliko GIF oblike in videoposnetek.

VDELAVA PREDSTAVITVE V OBJAVO

Interaktivna multimedijska predstavitev Varnost na spletu © 2022 by EZ is licensed under CC BY-SA 4.0

VIRI

Course Presentation program

https://pixabay.com/

https://support.microsoft.com/sl-si/office/varno-delo-v-spletu-ce495131-eb83-4dc7-acea-6304a220372e

https://www.portalosv.si/digitalna-pismenost/varnost-in-obnasanje-na-spletu/

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

Naučila sem se res uporabne stvari, saj znam sedaj izdelati interaktivno multimedijsko predstavitev in to mi bo prišlo prav na mnogih področjih, saj bom v času študija in kasneje potrebovala veliko različnih programov, da bom lahko otroke spodbudila, da bi obravnavano snov preverili in obravnavali na različne načine. Verjamem, da bi jim bil tak pristop v veselje, ker je to nekaj nevsakdanjega.

Če bi imela več časa, bi zagotovo izdelala še kakšno nalogo več, se bolj poglobila v sličice, napise in ozadja, verjetno bi omejila možnosti ponovitve poskusov, vračanje naprej bi omejila, da dokler ni rešena naloga pravilno, ne moreš na naslednjo nalogo.

Največ pozornosti sem posvetila urejanju in temu, da bo predstavitev na koncu funkcionirala, da bodo vsi gumbi delovali in da bodo na pravih mestih. Če predstavitev funkcionira kot je treba, je edina malenkost še to, da dodelamo vsebino in je pripravljeno za uporabo.

Mislim, da sem izdelala lično predstavitev in da sem se potrudila pri prehodih in nalogah. Uporabila sem licence in vir literature, ki je verodostojen. Mislim, da je moja interaktivna predstavitev solidna.

Menim, da je H5P predstavitev nekaj, kar bi moral vsak učitelj obvladati, saj v poklicu učitelja to res pride prav za povzemanje snovi in ponavljanje. Če pa slučajno ponovno pride do dela na daljavo, je to način, kako interaktivno pridobiti znanje.

Najljubše mi je bilo ustvarjanje lastnih nalog in na koncu, ko sem videla, da dejansko deluje, mi je bilo res všeč in sem bila ponosna na izdelek. Ni mi bilo všeč, da se mi je vmes celotna predstavitev izbrisala in sem morala vse začeti znova.

V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj je naloga ustrezno zastavljena in navodila so jasno podana.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost